Петър Касабов: Нека се нарадваме на постигнатото, бъдещето ще решаваме после


Петър Касабов: Нека се нарадваме на постигнатото, бъдещето ще решаваме после
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

1217 0

Нека се нарадваме на постигнатото, бъдещето ще решаваме после. Това заяви старши треньорът на националния отбор по борба за жени Петър Касабов при завръщането от Токио 2020. Женската ни борба се завърна с две бронзови отличия на Тайбе Юсеин и Евелина Николова съответно в категория до 62 и 57 кг.

На Терминал 2 на летището кацнаха още другите ни състезателки Миглена Селишка и Мими Христова, а те бяха посрещнати от редици близки, приятели, треньори и състезатели, сред които президентът на родната федерация по борба Христо Маринов, легендата Александър Томов и други.

„Едвам сдържам сълзите си, те даже тръгнаха, много съм изненадан, наистина, дано се случват по-често. Голямо, голямо удовлетворение, защото го чакахме много. Много трудно стигнахме до тази Олимпиада, винаги можем още повече, но като се сетя колко много хора изгоряха, една голяма Русия си тръгна без медал – щастлив съм и съм горд, че съм начело на този отбор. Трудно ми е, все още ми е трудно, сега пристигаме, но пък когато виждам какво се случва тук“, започна той.

На въпрос относно медала на Тайбе Юсеин, той отвърна: „Този медал е много изстрадан и се радвам, че успя да се сбори“. „Мисля, че повече спечелихме, защото всяко едно от момичетата порасна, включително и аз. На въпрос относно това какво е бъдещето на женската ни борба, Касабов каза. „Мисля да си почина, дано имаме здраве и късмет. Така е, нека се нарадваме на успеха, бъдещето ще го решаваме, когато му дойде времето“. „Това са млади момичета, достатъчно опити, и Меги и Мими, включвам и медалистките, да продължаваме нагоре и да се трудят – ние сме едно голямо семейство, всяка една си преживяваше победите и загубите“.

„Надявам се семейството да бъде сплотено. Не знам, ще видим дали ще продължим като екип, зависи от много неща – нека се нарадваме на постигнатото, никога не сме имали женската борба два медала от Олимпиада, както казах и за Таби не се знаеше дали можеше да участва, така че бойци, железни характери, научих ги да уважават себе си и колежките си. Тя в момента болката не е кой-знае колко голяма, но тя не може да направи коронното си влизане. Аз я успокоих, че ще намерим начин и ще се получат нещата“, завърши Касабов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички