Тайбе Юсеин остана на крачка от финала, ще се бори за бронз на Олимпийските игри


Тайбе Юсеин остана на крачка от финала, ще се бори за бронз на Олимпийските игри
Снимка: Lap.bg

13575 0

Българската състезателка по борба Тайбе Юсеин загуби своя трети мач на Олимпийските игри в Токио. В полуфиналната среща с японката Юкако Кавай Юсеин отстъпи с 2:3 точки, което спря нейния път към финала в категория до 62 кг в свободния стил.

В първия период и двете заложиха на предпазливост и здрава защита, Тайбе контраатакува при опасна възможност за Кавай. След видеоповторение съдиите отсъдиха една, а не две точки за българката. Юсеин записа още точка, но в края на периода Кавай направи хватка за 2 точки.

Във втората част борбата отново беше равностойна, а българката получи предупреждение за пасивност. В следващите 30 секунди Юсеин не успя да направи атака, поради което беше отсъдена служебна точка за Кавай. Тя се оказа и решаваща и японката намери място на финала.

В другия полуфинал Ирина Коляденко загуби своя двубой срещу представителката на Кирзигстан Айсулуу Танибекова. Танибекова имаше нужда от 4 минути, за да достигне до технически душ и с 10:0 точки да си осигури място във финала.

ПЪРВИ ПЕРИОД

През първата минута и двете боркини се защитаваха удачно, като силите бяха доста изравнени. И двете състезателки получиха предупреждение за пасивност. Българката загуби концентрация, но успя да контраатакува. Съдията отсъди две точки за Юсеин, но председателят на тепиха не одобри. Последва видеоповторение, след което реферите решиха да дадат 1 точка за Тайбе. След това Юсеин взе още точка, но в края на частта Кавай атакува и взе 2 точки.

ВТОРИ ПЕРИОД

Кавай имаше шанс за опасна атака, след като Юсеин отпусна хвата, но не успя да се възползва. Двете продължиха доста равностойна борба. Юсеин получи предупреждение за пасивност. Българката изпусна шанса да направи нещо по-опасно и японката получи точка. Японката продължи със силната защита и се класира за финала.

ПРЕДИ МАЧА 

В категорията си до 62 кг. Тайбе надигра с 4:1 бразилката Лаиш Нунеш, след като поведе с 4:0 към средата на първата част. Последва елиминирането на монголката Болортуя Хурелхуу, което Юсеин направи за по-малко от минута. Технически туш изстреля българката на полуфиналите.

Кавай е добре позната съперничка за нашето момиче и има за какво да иска да ѝ връща на тепиха. На Световното първенство по броба през 2018 година Юсеин победи японката, за да спечели златото в надпреварата и да я остави със среброто. Година по-късно Кавай спечели бронзово отличие на шампионата на планетата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички