Силен казахстанец остави мъжката ни борба в Токио без медал


Силен казахстанец остави мъжката ни борба в Токио без медал
Снимка: БОК, Костадин Андонов, Start-Photo

7774 0

Състезателят ни по борба свободен стил до 57 кг. Георги Вангелов се прости с надеждата си за медал на Олимпийските игри в Токио, след като загуби двубоя за бронзовото отличие днес в японската столица. Той отстъпи с 1:5 на силния казахстанец Нурислам Саняев. Така България остава с един медал от олимпийския турнир по борба до момента - бронзът на Тайбе Юсеин в категория до 62 килограма. По-късно днес за бронз ще се бори и Евелина Николова, която ще се изправи срещу рускинята Валерия Коблова около 15:00 часа българско време.

Вангелов опита захват още в първите секунди, но съперникът му показа добра защита. Малко след това българинът бе предупреден неофициално за пасивност. Това бе последвано от официално предупреждение и с това казахстанецът поведе с 1 точка в двубоя.

Първата част завърши с 3 точки преднина за казахстанеца. В началото на втората част Саняев атакува Вангелов в крака. Българинът загуби концентрация и получи още 2 точки пасив, докато претендираше за нарушения от страна на съперника си.

След паузата, заради непозволени действия на съперника му, българският състезател стигна до 1 точка, но трябваше да се задоволи само с нея, въпреки че Саняев също влезе в пасивност. Вангелов не успя да нанесе финален удар и след загуба с 1:5 завърши на пето място в свободната борба в Токио в своята категория. 

След паузата, заради непозволени действия на съперника му, българският състезател стигна до 1 точка, но трябваше да се задоволи само с нея, въпреки че Саняев също влезе в пасивност. Вангелов не успя да нанесе финален удар и след загуба с 1:5 завърши на пето място в свободната борба в Токио в своята категория.  А ето как борецът ни коментира развръзката на мача.

ПРЕДИ МАЧА

Вангелов спечели лесно 1/8-финала си с Абделхак Хербаче, но отпадна в 1/4-финалите от индиеца Кумар Рави с 4:14 точки. Българинът взе репашажа срещу Оскар Тигрерос от Колумбия с 13:4 точки. 

Санаев нямаше трудности с представителя на Гвинея Бисау Иуна Фафе и спечели 1/8-финала със 7:0 точки. В 1/4-финалите той спечели срещу Юки Такахаши, а в полуфиналите загуби от Кумар Рави с туш, маакр че по точки водеше с 9:7.

Казахстанецът е световен вицешампион на първенството в Будапеща през 2018 г., а на домашния шампионат на планетата в Нур-Султан през 2019 г. остана на трето място. Той е и шампион на Азия през 2018 г. и спечели силния турнир в Рим през тази година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички