Преубедителна Евелина Николова донесе нов бронз на борбата и на България


Преубедителна Евелина Николова донесе нов бронз на борбата и на България
Снимка: Getty Images

8814 0

Евелина Николова увеличи радостта на България в днешния ден на Олимпийските игри в Токио, след като спечели бронзов медал в борбата в категория до 57 кг.  Нашето момиче победи убедително състезателката на руския олимпийски комитет Валерия Коблова. Тя го направи още в първата част - с технически туш!

Как се разви двубоят:

Българската състезателка по свободна борба до 57 кг. надви категорично рускинята Валерия Коблова. В първия период Николова започна по-дефанзивно, но явно и с по-ясна стратегия. Тя си спечели първа точка, след като успя да задържи за 30 секунди предупредената за пасивност своя съперничка.
След това обаче - при контраатака на 28-годишната българка, нещата взеха светкавичен развой и Николова успя да приключи противничката си с технически туш!

Българската състезателка по свободна борба до 57 кг. надви категорично рускинята Коблова. В първия период Николова започна по-дефанзивно, но явно и с по-ясна стратегия. Тя си спечели първа точка, след като успя да задържи за 30 секунди предупредената за пасивност своя съперничка.

След това обаче - при контраатака на 28-годишната българка, нещата взеха светкавичен развой и Николова успя да приключи противничката си с технически туш! Така петричанката се окичи с отличие на дебюта си на Олимпийски игри. 

ПРЕДИ МАЧА

Евелина Николова стигна до битката за бронза, след като в 1/8-финалите се справи с Жовита Вресиен от Полша, а в 1/4-финалите отстрани Анастасия Никита от Молдова. В полуфиналите българката обаче загуби от силната представителка на Беларус Ирина Курачкина, което я лиши от финала.

28-годишната Валерия Коблова спечели 1/8-финала срещу мексиканката Алма Валенсия. В 1/4-финалите тя загуби също от Ирина Курачкина, след което взе репашажа си срещу индийката Аншу Аншу и получи втори шанс за отличие. Коблова е сребърна медалистка от Игрите в Рио де Жанейро, а освен това през 2014 г. е световна вицешамионка от първенството в Ташкент

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички