Жалко! Евелина Николова пропусна шанса за злато след загуба от беларуска, ще гони бронза на Олимпийските игри в Токио


Жалко! Евелина Николова пропусна шанса за злато след загуба от беларуска, ще гони бронза на Олимпийските игри в Токио
Снимка: Getty Images

6632 0

Българската представителка в борбата до 57 килограма Евелина Николова отпадна на полуфиналите на Олимпийските игри в Токио, след като допусна поражение от беларуската спортистка Ирина Курачкина. Нашето момиче загуби с тежкото 0:11.

Курачкина, която бе фаворит в сблъсъка, започна много активно срещата и това даде отражение и върху резултата, като дръпна бързо-бързо с две точки. Николова предимно се защитаваше и рядко опитваше по-сериозни атаки срещу класната си съперничка, която владееше напълно ситуацията.

В крайна сметка беларуската се оттегли с аванс от 2:0, а още в началото на втория период българката опита да го компенсира, но не се получи. А след нова доза точки интригата бе прекършена, въпреки че оставаше доста време до края.

Курачкина поведе с 4:0 и и бяха присъдени още 4, но след оспорване бяха свалени до 2. За съжаление, нова атака в краката и носене и резултатът стана 10:0. Българският щаб отново оспорва, но този път това бе неуспешно и просто оформи крайния резултат - Евелина Николова - Ирина Курачкина 0:11.

Българската представителка ще се бори за медал срещу 29-годишната американка Хелън Марулис, която загуби от 26-годишната японка Рисако Кавай. Евелина Николова и Хелън Марулис ще се борят една срещу друга в четвъртък, 9 август, по обяд българско време.

ПЪРВИ ПЕРИОД

Беларуската състезателка започна много активно и успя да поведе 2:0 след успешна атака в краката. До края на периода Евелина се отбраняваше добре, но нови точки не бяха записани и се оттегли за 30-секундна почивка при пасив в резултата.

ВТОРИ ПЕРИОД

Българката опита да се върне в срещата, но беларуската бе много агресивна и записа нови 2 точки и поведе с 4:0. Последваха нови 4 точки за Курачкина и 0:8, но последва оспорване от българския щаб, което отмени 4-те точки за беларуската и вместо това тя получи още 2 - 0:6. За съжаление, след това Курачкина успя отново да се справи българката чрез атака в краката и носене пасивът за нашето момиче стана 0:10.

Последва ново оспорване, но този път то не бе уважено и последва още една наказателна точка, която оформи крайния резултат след технически туш - 11:0 за Курачкина.

ПРЕДИ БИТКАТА

Денят започна чудесно за 27-годишната българка, която на 1/8-финалите се справи с полякинята Йовита Вресен и я победи с 3:0 точки.

Последва много драматичен четвъртфинал, в който нашето момиче до последно губеше в резултата, но в последните секунди успя да обърне развоя и да се класира за 1/2-финалите.

ПОДРОБНОСТИ ЗА ДВАТА РАННИ МАЧА НА ЕВА В ТОКИО ЧЕТЕТЕ ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички