Ограбиха ли България на Параолимпийските игри в Токио?


Ограбиха ли България на Параолимпийските игри в Токио?
Снимка: Getty Images

2539 0

Ограбиха ли България на Параолимпийските игри в Токио? Този въпрос повдига треньорът на сребърния ни медалист Ружди Ружди - Радостин Тодоров, според когото бразилецът Уолъс Сантош не е спечелил честно златния медал.

Българският щаб е подал контестация заради начина на изпълнение на опитите на победителя. Бразилският представител се е движил по време на изпълненията си, с което е събирал по-голяма инерция. Така Ружди остана със сребро, след като в Рио преди пет години се окичи със злато.

„Щастлив съм, че успяхме да спечелим този сребърен медал. За нас той означава много - това са лишения, труд, контузии… Дори тук, на това състезание, Ружди дойде с контузия, но успя да се пребори и да спечели медала", започна Радостин Тодоров пред bTV.

"Според мен бразилецът не се състезаваше честно. Неговият стол се движеше, кумулираше енергия, така той правеше по-дълго движение, което му помагаше за по-високия резултат. Но какво да се прави… такъв е животът. Надявам се занапред тези проблеми да се изчистят“, добави още той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Лига 1

Задачите пред Меси, които го спират да приключи с футбола, след като стана световен шампион

На Световното първенство по футбол 2022 Лионел Меси стана шампион с Аржентина и спечели единствения трофей,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички