Могъща Юсеин размаза монголка за по-малко от минута и гледа към медалите на Олимпийските игри!


Могъща Юсеин размаза монголка за по-малко от минута и гледа към медалите на Олимпийските игри!
Снимка: Liubomir Asenov / LAP.bg

13197 0

Тайбе Юсеин започна ударно участието си на Олимпийските игри в Токио и се класира за полуфиналите в борбата свободен стил категория до 62 кг. Капитанката на националния ни отбор първо преодоля Лаис Нунес от Бразилия и победи с резултат 4:1 точки в двата периода, а след това в 1/4-финалите за по-малко от минута прегази монголката Болортя Хурелкхуу и с 10:0 точки и с технически туш влезе с гръм и трясък в полуфиналите!

В първия период на 1/8-финалната среща Юсеин без проблем направи две хватки и записа 4 точки. С надеждна отбрана българката не позволи на съперничката си да приложи опасни хватки. Световната шампионка от 2018 г. показа класа и през втория период, като Нунес записа само 1 точка.

Така в 1/4-финалите Юсеин игра с монголката Болортя Хурелкхуу. Тайбе намери ритъма си още в самото начало като хвана съперничката си за крака и не ѝ остави никакъв шанс след 10:0 точки и технически туш!

Съперничка на Тайбе Юсеин на полуфинала ще е олимпийската шампионка от Рио Юкако Кавай от Япония, като срещата започва около 12:50 ч.

ТАЙБЕ ЮСЕИН - БОЛОРТЯ ХУРЕЛКХУУ, 1/4-финал

ПЪРВИ ПЕРИОД

Юсеин излезе още по-концентрирана във втория си мач. За по-малко от минута тя направи цели 10 точки и с технически туш намери място на полуфиналите в категория до 62 кг!

ТАЙБЕ ЮСЕИН - ЛАИС НУНЕС, 1/8-финал

ПЪРВИ ПЕРИОД

Срещата започна в предпазливо темпо и за двете боркини, Юсеин не бързаше с атаки от самото начало. С хубава атака тя записа първи две точки, а още в първата минута българката записа 4 точки. Бразилката опита натиск, като Юсеин показа стабилна защита, задържайки се в средата на тепиха. Българката спазваше дистанцията и първата част приключи в нейна полза.

ВТОРИ ПЕРИОД

Във втория период българката продължи да се защитава стабилно и тактически да печели време. Нунес опита две атаки, но Тайбе затвори мача и не даваше възможности на съперничката да създаде нещо по-опасно. Нунес все пак записа точка след като Юсеин излезе от тепиха. Бразилката нямаше какво да губи и опита натиск в последните секунди, който не даде резултат.

ПРЕДИ МАЧА 

28-годишната Нунес е бронзова медалистка от панамериканските игри в Лима през 2019 г. Същата година става панамериканска шампионка на турнира в Буенос Айрес. През тази година завърши втора на панамериканското първенство в Гватемата и трета на силния турнир в Рим.

Най-доброто постижение на бразилката на световно първенство е 1/4-финал на шампионата на планетата в Будапеща през 2018 г. На следващата година в Нур-Султан тя отпадна още на 1/16-финалите и беше далеч от най-добрата форма.

Нунес участва и на Олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 г., но тогава не успя да премине 1/8-финалния етап.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички