Любомир Епитропов се раздаде на макс, но остана извън финала на 200 м бруст в Токио


Любомир Епитропов се раздаде на макс, но остана извън финала на 200 м бруст в Токио
Снимка: Liubomir Asenov / LAP.bg

6162 0

Българският плувец Любомир Епитропов даде всичко от себе си в полуфиналното плуване на  200 метра бруст на Олимпийските игри в Токио, но остана извън големия финал в дисциплината. Епитропов финишира за време 2:10.33 минути, което го нареди на последното осмо място в серията.

Епитропов не успя да слезе под 2:10 минути - нещо, което стори в сериите, когато подобри националния си рекорд с време 2:09.68. Победител в полуфиналната серия на Епитропов стана Арно Каминга от Нидерландия, който слезе под 2:08 минути. Ник Финк от САЩ остана на една стотна зад него, а представителят на домакините Руая Мура се нареди трети.

Във втората полуфинална серия двама състезатели слязоха под 2:08 - австралиецът Изаак Стъбълти-Кук и Джеймс Уилби. Най-слабо време в серията даде Андриус Сидлаускас от Литва - 2:10.68. Епитропов завърши с предпоследно 15-о време от двете полуфинални серии и остана извън 8-те най-бързи плувци на 200м бруст на планетата.

ПРЕДИ СЪСТЕЗАНИЕТО

Българинът ще стартира в първи коридор, като с по-слабо време от него в полуфинала влиза само британецът Рос Мърдок, който записа 2.09.95 минути в сериите. Той ще бъде в осми коридор.

Нидерландецът Арно Каминга е фаворит, като ще стартира в коридор номер 4. Той е с най-добро време в първия полуфинал, като препува дистанцията в сериите за 2.07.37 минути. Конкуренция ще му състави поставеният в пети коридор американец Ник Финк, чието време е 2:08.48 минути.

Останалите състезатели в полуфинала са Матю Уилсън от Австралия, Ерик Персон от Швеция, Рюуя Мура от Япония и французинът Антоан Викерат.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички