Костадинова: Париж е толкова близо, колкото и далеч


Костадинова: Париж е толкова близо, колкото и далеч
Снимка: Getty Images

1112 0

Първата медалистика за България от Олимпийските игри в Токио Антоанета Костадинова се завърна на родна земя. Тя демонстрира оптимизъм за представянето на родните спортисти до края на състезанието.

"Първото нещо, което направих на следващата сутрин бе да видя дали медала е при мен. За мен бе чест да сме рамо до рамо с Мария Гроздева. Да знае, че и аз мога и да покажа, че в мен може да види добра заместничка. Мария винаги ще бъде номер 1. България трябва да се гордее с нея. Има много медали и титли, които и културист няма да може да вдигне. Този медал ми донесе спокойствие. В моментът, в който го взех и на следващото състезание бях много спокойна, сякаш бях в Търговище", каза Костадинова.

"Тази пандемия ми позволи да си взема по-дълга почивка. Завърнах се с нови сили. Подготовката протече така, че точно на Олимпиадата дойде най-върховия ми момента. Сега до края на август ще си почина, а веднага след това отново. С този медал се класирах за Световната купа.

Изпуснах медала на 25 метра заради първата серия. Радвам се, че успях да се събера и четвъртото място не е лошо постижение. Мина ми през главата, че изпуснах златото, но бе много за кратко. След това се зарадвах на медала. В никакъв случай този момента няма да избледнее за дълго.

Париж е близо, но има много време нещата да се подобрят или объркат. Първо трябва да си спечеля квотата. Няма да мечтая за олимпийска титла. Убедена съм, че на 100% ще има още медали. Женската борба е много силна. Явно жените ще ни отсрамят на тази Олимпиада", завърши Костадинова.

В Токио Стефанова спечели сребро на 10 метра въздушен пистолет, а на 25 метра пистолет остана четвърта, след много лошо начало.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички