Кога е финалът на Йосиф Миладинов в плуването на Олимпийските игри?


Кога е финалът на Йосиф Миладинов в плуването на Олимпийските игри?
Снимка: БОК, Костадин Андонов – Start-Photo

1771 0

Едва 18-годишният Йосиф Миладинов направи това, което нито един роден представител (при мъжете) в плувния басейн на олимпийски игри не е постигал - класиране за финал. 

Той стори това в дисциплината "100 метра бътерфлай", след като завърши втори в полуфинал 1 и се нареди на 4-о място в крайното класиране и гледа уверено към историческото си плуване във финала. 

Пловдивчанинът вече си гарантира рекорд за българското мъжко плуване, след като до момента най-предно класираният българин на олимпиада е Георги Михалев. Той завърши 9-и в плуването на 200 метра в Сеул през 1988 година. 

Последният финал изобщо на българското плуване в басейн също е в Сеул. Тогава Таня Богомилова печели златен медал на 100 метра бруст, а със сребро се отчита Антоанета Френкева. Сребърната медалистка печели и бронз на 200 метра бруст, като изпреварва за отличието именно Богомилова. 

Йосиф Миладинов влиза в басейна отново на 31-и юли, за да покаже какво може във финала. Надпреварата за медалите на 100 метра бътерфлай е първа в програмата за деня в плуването, като началният час на финала на Миладинов е 04:30 часа българско време. 

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Из архива


Как изглеждаше Манчестър Юнайтед в последния мач на Кристиано Роналдо?

Кристиано Роналдо официално се завърна в Манчестър Юнайтед. Последният мач на португалската суперзвезда...

Реклама

Най-четени новини


виж всички