Йосиф Миладинов на родна земя: Не успях да направя това, което искам на Игрите в Токио


Йосиф Миладинов на родна земя: Не успях да направя това, което искам на Игрите в Токио
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

3733 0

Българският плувец Йосиф Миладинов се прибра на родна земя след изключителния си успех на Олимпийските игри в Токио, където стигна до финала на 100 метра бътерфлай и завърши осми. Националният рекордьор в дисциплината заяви на летището в София, че е искал да подобри рекорда си, заради което не е напълно доволен от представянето си.

Прибирам се с усмивка, защото това са ми първите олимпийски игри. Щастлив съм. За жалост не успях да направя това, което искам. Не винаги мога да съм на върха. Исках да подобря моето лично постижение (50.93 сек.), но не успях да го направя", започна Йосиф Миладинов.

"Не съм отчаян, но не съм и доволен. Много добре се чувствах на първото и второто плуване, мисля, че ми личеше, но накрая умората ми натежа. Мисля, че имам още доста работа, за да стигна големия елит.

Влязох във финал, което е страхотно. Видях какво е да плуваш с такива плувци на такова ниво. Имам много неща, които трябва да подобря - обръщането ми, старта ми... там съм много назад. Гледам напред.

Искам да благодаря на всеки един, който е бил до мен. На цяла България, че стана да гледа този финал. Но също така имаше и лоши коментари, които не знам защо бяха. Не знам защо е нужно такова отношение. Отишли сме на Олимпиада, за да направим нещо добро за България. Но такива хора винаги ще има", добави още плувецът.

"Следващите ми цели? Европейското и Световното първенство, а след това ще мислим за Олимпиадата в Париж. Какво очаквам на Игрите в Париж? Не искам да го мисля, каквото се получи. Зависи как върви подготовката.

Сега мисля да се разнообразявам повече - да ходя на лагери извън България, да не се застоявам само в София. Надявам се на по-разнообразна подготовка и да се забавлявам, докато тренирам.

Състоянието на плувните басейни в България? Могат да се подобрят много неща - винаги. Басейнът в София е с олимпийски размери, но има какво да се подобри. Вариант Америка за мен не съществува. Къде ще уча? Тук, в България, но все още не съм решил къде", завърши Миладинов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички