Историческо: Ивет Горанова ще се бори за историческо злато в каратето на Олимпийските игри в Токио!


Историческо: Ивет Горанова ще се бори за историческо злато в каратето на Олимпийските игри в Токио!
Снимка: Liubomir Asenov / LAP.bg

13460 0

Българската представителка на турнира по карате в Токио - Ивет Горанова, прави истински фурор в японската столица, след като се класира за исторически финал! Горанова победи австрийката Бетина Планк 4:3 точки в много оспорван двубой, с което ще има шанс да се бори за олимпийското злато в каратето!

РАЗВОЙ НА СРЕЩАТА

Ивет Горанова започна отлично срещата, като записа два удара "юко" в откриващата минута на мача, което ѝ донесе преднина от две точки. Последва и опит за "ипон", но не успя да завърши атаката и не получи точки.

В следващата минута Горанова показа страхотна концентрация в дефанзивен план и не позволи на съперничката си да я атакува успешно. 34 секунди преди края Ивет направи страхотна контраатака и получи нова точка за "юко".

Горанова беше отлична в защита, но австрийката успя да направи "ипон". Той беше отсъден след видео ревю, поискано от австрийския щаб. Така резултатът стана 3:3. Осем секунди преди края Ивет запази самообладание и организира атака, която ѝ донесе победна точка - 4:3!

Финалът на Ивет Горанова за златото в Токио е в 14:50 часа българско време и ще можете да го проследите в Токио 2020 НА ЖИВО в SportLive.bg!

ПРЕДИ ПОЛУФИНАЛИТЕ:

Каратистката Ивет Горанова пренаписа историята на българското карате, след като гарантира първи олимпийски медал за България на Олимпийските игри в Токио! В категория до 55 килограма българката направи истински фурор, печелейки и трите си срещи в груповата фаза.

Горанова последователно победи представителката на Китайско Тайпе Тзуюн Уен, опитната Серап Арапоглу от Турция и Сара Бахманяр от Иран. И в трите срещи Ивет беше изключително убедителна и не остави шансове на конкуренцията, за да се класира за 1/2-финалите, с което има гарантиран бронз.

След груповата фаза Ивет беше изключително уверена в себе си и заяви, че няма какво да я спре по пътя към златото (подробности четете тук).

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички