Хъдълстоун: Контузията ме натовари психически, но и ме амбицира


Хъдълстоун: Контузията ме натовари психически, но и ме амбицира
Снимка: Фейсбук профил

967 0

Българският представител в спортната гимнастика Дейвид Хъдълстоун отпадна в квалификациите за многобоя на Токио 2020, след като не успя да влезе в топ 24, още преди да са завършили всички състезатели.

"Самото състезание прочете така, както пожелах. Подготовката беше добре. Не мога да кажа, че съм недоволен. Това ми е първа Олимпиада. Щастлив съм, че съм тук. Това е първа крачка за мен към върха", коментира той пред БНТ след отпадането.

"Физическото ми състояние не е добре. Говоря за травмата в крака. Контузията ме накара да се плаша от приземяванията, прескоците. Психически ме натовари, но ми амбицира да дам всичко от себе си. Следващата ми цел е следващата Олимпиада. Има много състезания дотогава. Мога да кача много ниво, защото съм млад и мога да съм сред топ гимнастиците в света“, допълни той.

Хъдълстоун записа резултат от 74,265 точки, което го остави далеч зад най-добрите. Българинът получи най-висока оценка на прескок – 14,000, което се оказа и една от най-добрите от всички участници. Другите уреди обаче не бяха успешни за него. Най-слабо той се представи на кон с гривни, където падна от уреда и получи 11,000. А ето коя българка тръгна успешно на Игрите. 

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Из архива


Ще умра, но няма да допусна гол

Историята на вратаря Сергей Перхун е една от най-трагичните в новата история на руския футбол. Украинският...

Реклама

Най-четени новини


виж всички