Християн Стоянов след среброто в Токио: Ще дойде и моето време да съм първи


Християн Стоянов след среброто в Токио: Ще дойде и моето време да съм първи
Снимка: Фейсбук

3710 0

Българският параолимпиец Християн Стоянов вярва, че ще дойде и неговото време да стане олимпийски шампион. Християн спечели сребро на Параолимпийските игри в Токио в дисциплината 1500 метра, като в последните метри беше изпреварен от руснака Александър Яремчук, който беше съхранил сили за по-мощен финален спринт.

"Щастлив съм от това, което постигнах. Щастлив съм от второто място напълно. Всеки иска да бъде първи, но всеки път си казвам, че ще дойде и моето време. Това момче, което ме победи, също заслужава. Явно заслужава повече, беше по-силен в този момент. Но съм щастлив, че се борих смело, че не изпитвах страх по време на бягането. Успях да дам всичко от себе си и за награда спечелих второто място", каза Стоянов пред bTV.

"Всъщност пътят е важен, а не медалът, който спечелих сега. Важно е как миналите месеци и години съм се борил, как много хора са ми помогнали - един е бягал с мен, втори е карал колело с мен, трети просто е викал на стадиона, докато съм бягал. Всеки един има своята роля този медал, за да бъде спечелен. Това е екипна работа, и наистина имах много добри приятели, които по този път бяха до мен и ми помагаха", добави Християн.

Повече за спечеленото сребро от Християн Стоянов четете ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички