Георги Вангелов прегази колумбиец и ще се бори за бронз на Олимпийските игри


Георги Вангелов прегази колумбиец и ще се бори за бронз на Олимпийските игри
Снимка: БОК, Костадин Андонов, Start-Photo

8784 0

Българският представител в борбата при мъжете до 57 килограма Георги Вангелов ще се бори за бронзов медал на Олимпийските игри в Токио. Вангелов взе участие в репешажите, след като "съдбата му се усмихна". Вангелов победи Оскар Едуардо Тигерос Урбано от Колумбия с 13:4 точки.

Българинът започна срещата по-активно като още в първия период успя да поведе с 6:0 точки. В началото на втория Тигерос опита да бъде по-активен, но Вангелов показа голямата си класа и бързо отказа съперника си след като достигна до 13 точки.

Мачът за бронзовия медал ще бъде срещу казахстанеца Нурислам Санайев и по програма трябва да започне в 13:30 ч.

ПЪРВИ ПЕРИОД

Вангелов започна да дебне съперника още в първите секунди на двубоя. Колумбиецът опита да търси изненада, но българинът успя да се защити. Вангелов хвана колумбиеца за краката и направи първите си две точки. Последва нова успешна хватка и резултатът стана 4:0 за Вангелов. Георги показа голямата си класа и поведе с 6:0 в първите две минути.

ВТОРИ ПЕРИОД

Тигрерос започна по-активно и взе първите си две точки в двубоя. Колумбиецът продължи да е по-активен, като Вангелов се измъкна от много опасна хватка и с контраатака успя да запише нови две точки. Българинът показа огромната си класа като даде само още две точки на съперника си и с 13:4 взе успешно репашажа.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Съперникът на Георги - Оскар Едуардо Тигрерос Урбано, е двукратен панамерикански вицешампион. Ако победи в тази битка, по-късно след това (по обяд) ще получи шанс да спечели бронзовия медал срещу Нурислам Санайев от Казахстан.

Вангелов стигна до репешажите, след като индиецът Рави Кумар, който го отстрани на четвъртфинали, стигна до финалния мач - за златото. Кумар си осигури участие там след впечатляващ обрат именно над Нурислам Санайев.

Индиецът обърна резултата от 9:3. Една минута преди края казахстанецът получи контузия в коляното и веднага след подновяването на мача Рави Кумар се хвърли в бясна атака. Тя доведе до тотален обрат в срещата и Саняев усети как раменете му докосват тепиха, което означаваше само едно - загуба за него

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички