Боряна Калейн е на финал в Токио, но обясни защо е допуснала глупави грешки


Боряна Калейн е на финал в Токио, но обясни защо е допуснала глупави грешки
Снимка: БОК, Костадин Андонов, StartPhoto

2347 0

Боряна Калейн успя да влезе във финала на индивидуалното състезание по художествена гимнастика на Олимпийските игри в Токио и утре (7 август) ще има възможността да се бори за медалите.

След края на днешните квалификации тя заяви пред "БНТ", че е допуснала глупави грешки, които са ѝ коствали по-предна позиция:

"Състезанието беше доста тежко, защото продължи през целия ден. Допуснах доста глупави грешки, основно на обръч и на лента. Имаше някои неточности и в топката, но смятам, че дадох максимума от себе си. Аз по принцип съм уверена във всичките си съчетания, просто беше много дълго състезание. На моменти губех от концентрацията си, което може да бъде пагубно за всеки един спортист. Но мисля, че на този етап имам още какво да покажа като възможности. За утрешния ден си пожелавам да играя малко по-уверено и малко по-спокойно", каза Калейн.

"Това, че съм тук е сбъдната детска мечта за мен. Откакто се помня като състезател винаги съм казвала, че искам да участвам на Олимпиада. Това се сбъдна днес, заради което съм много щастлива. Лентата е най-трудният уред и то не само защото е дълга 6 метра, но и защото се влияе от всички условия. От това, че е влажно, от това, че има климатици... но не искам да се оправдавам. В залата има голямо течение и това създава допълнителна трудност за изиграването на съчетанията", каза още тя пред "БТА".

"Тежкото не е това, че и четирите уреда са в един ден, това сме го правили и преди. Но паузата между тях беше голяма и трябваше отново между всички съчетания да се загреем и това допълнително ни умори и ни разконцентрира. Реално досега не сме имали подобно състезание и като за първи път мисля, че направихме всичко възможно, за да се справим в тези условия", завърши коментара си родната гимнастичка.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички