Ансамбълът на България №1 в квалификациите на Олимпийските игри в Токио!


Ансамбълът на България №1 в квалификациите на Олимпийските игри в Токио!
Снимка: Liubomir Asenov / LAP.bg

60559 0

Ансамбълът на България по художествена гимнастика стартира по най-добрия начин на Олимпийските игри! Гимнастичките Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова завършиха на първо място в квалификациите и се класираха по категоричен начин за финалите в неделя.

В първата сесия грациите изиграха перфектно съчетанието си с 5 топки и получиха най-високата оценка от всички 14 отбора. Във втората сесия гимнастичките допуснаха една по-сериозна грешка, но въпреки това отново получиха най-висока оценка и дадоха заявка за още по-силно представяне на финала.

Към финалите продължиха 8 отбора - България, Руски олимпийски комитет, Италия, Израел, Китай, Украйна, Япония и Беларус. Финалът с участието на българския ансамбъл е в неделя, от 5.00 часа българско време, като ще можете да го проследите в Токио 2020 НА ЖИВО в SportLive.bg!

КВАЛИФИКАЦИЯ (ПЪРВА СЕСИЯ)

Около 4:56 часа българско време ансамбълът на България излезе на олимпийския килим, предвеждан от капитана на отбора Симона Дянкова. Под звуците на българска фолклорна музика грациите направиха чудесен старт на Игрите!

Момичетата получиха оценка 47.500 за съчетанието си с 5 топки и се наредиха първи от всички 14 отбора след първата сесия. Българският ансамбъл изпревари с 1.750 точки втория отбор във временното подреждане Руски олимпийски комитет и с 2.900 точки третия отбор Италия.

КВАЛИФИКАЦИЯ (ВТОРА СЕРИЯ)

Около 6:30 часа българско време дойде и второто съчетание на българския ансамбъл - този път с обръчи и бухалки. Момичетата се справиха с трудните елементи в съчетанието си, но и допуснаха една по-груба грешка. Ансамбълът ни получи оценка от 44.300, което бе най-висока оценка и във втората сесия.

С общ резултат 91.800 грациите завършиха на първо място в квалификациите и влизат със самочувствие за още по-силно предстяване във финалите. Крайното класиране в квалификациите има значение единствено за стартовия списък за финала, където българките ще имат привилегията да излязат последни.

ПРЕДИ КВАЛИФИКАЦИИТЕ

Общо 14 са националните отбори, които ще вземат участие в тях и само първите 8 ансамбъла ще продължат напред към финала в неделя (8 август). Ансамбълът на България е под №11 по ред на излизане на олимпийския килим.

Състезанието ще се проведе по следния начин:

4:00 - квалификации (първа сесия)

СЪЧЕТАНИЕ С 5 ТОПКИ - продължителност 2:30 мин. 

*По време на изпълнението ще звучи българска фолклорна музика. Композитор е Стоян Янкулов, а песента се изпълнява от него, Елица Янкулова и Мирослав Иванов.

5:30 - квалификации (втора сесия)

СЪЧЕТАНИЕ С 3 ОБРЪЧА И 2 ЧИФТА БУХАЛКИ - продължителност 2:30 мин.

*По време на изпълнението ще звучи музиката от балета "Спартак" на композитора Арам Хачатурян.

Следете развоя на квалификациите и всичко най-интересно от българското участие в Токио в специалната страница на SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички