Уелс


Уелс
Снимка: Sportlive.bg

1920 0

Уелс и Бейл ще плашат фаворита Англия

В група B Уелс завършиха на 2-ро място зад отбора на Белгия. Единственото поражение на отбора дойде в деветия мач срещу Босна и Херцеговина с 2:0, но още преди тази загуба се знаеше, че те се класират за финалите на Евро 2016. Седем от единадесетте гола бяха отбелязани от звездата на тима Гарет Бейл, но също така страхотният си потенциал разгърнаха играчи като Арън Рамзи, Ашли Уилямс, Уейн Хенеси, Джо Алън, Нийл Тейлър и други.

Единственото участие на Уелс на Световно първенство е от далечната 1958г., а за най-голям успех се счита ¼ финала  им на Купата на Европейските нации през 1976г. Извършените промени в квалификациите за Европейските първенства от         1984г., 1988г и 1992г.          ги среща с трудни противници и това вкарва Уелс в период на застой от към класиране за голям форум, преди Марк Хюз да предизвика оживление в редиците на Уелс и да даде старт на възхода на отбора, продължен от успехите на Гари  Спийд и Крис Колман.

Крис Колман беше назначен за треньор на Уелс през 2012г.,  след трагичната смърт на Гари Спийд.Треньорската му кариера започва през 2003 г. в отбора на Фулъм, след като при  автомобилна катастрофа страда от контузии в продължение на две години. Наследява Жак Тигана на поста във Фулъм и спасява отбора от изпадане. Уволнен е от Котиджърс през април 2007 след като не успява да постигне победа в седем поредни мача. Кариерата му преминава през отборите на Реал Сосиедад, Ковънтри и гръцкия Лариса, преди да получи предложението да поеме отбора на Уелс.

Гарет Бейл, най-скъпият играч в света, е в невероятна форма за Уелс. Той използва невероятната си скорост и дрибъл с които безпроблемно разсича защитата на противника. Той е безспорно лидера на отбора, който е жаден за успехи с националната фланелка.Това е в ярък контраст с поведението му в Реал Мадрид. Играта му за Уелс ни дава възможност да го видим в най-добрата му светлина.

Халфът на Кристъл Палас Джони Уилямс прекара голяма част от последните два сезона под наем в Ипсуич, а сега играе за МК Донс. 22 годишният  играч е висока класа, проницателен е, работи с топка в крака по великолепен начин, а шутовете му от дистанция са трудност за всеки вратар. Контузия попречи на младока за по-голяма изява в мачовете с националния отбор, но той е доказал, особено когато Бейл не играе, че в атакуващ план може да се разчита на него с невероятните си пробиви и креативност.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички