Германия


Германия
Снимка: Sportlive.bg

2120 0

Готов ли е световният шампион Германия да покори и европейската сцена - предстои да разберем това лято. Германският национален отбор на всяка едно първенство отива като фаворит, няма друг отбор с толкова добра визитка на международните форуми. Неслучайни са думите на бившия английски футболист Гари Линекер: „Футболът е проста игра – 22-ма мъже тичат след една топка в продължение на 90 минути и накрая печелят германците”.

Водени от Йоахим Льов, немците спечелиха своят група, но не показваха такава постоянност в игра, каквато се очаква от световен шампион. Полша постоянно бе на крачка на тях и за малко да капитулират от първото място, особено след загубата от поляците във Варшава. „Златният” вратар Мануел Нойер на няколко пъти трябваше приключенски да поправя грешките на защитниците пред себе си. Именно той, може да изиграе и най-ключовите моменти не само в даден мач, но и в цяло първенство. Според някои той прави революция на тази позиция с опитите да играе по-често с топката и с излизанията му далеч, далеч от наказателното поле.

Марко Ройс, Илкай Гюндоан, Томас Мюлер, Месут Йозил и Марио Гьоце все още могат да разплакват защитата на отборите, но вече нямат план Б в лицето на Мирослав Клозе.

Под ръководството на Льов Германия губи финал на Евро 2008 от Испания, а на Мондиал 2010 остава на трета позиция, след като отново испанците се изпречват на пътя им. Тогава наставникът бива осмиван от немската преса, че е неудачник и не може да вдъхнови отбора за следващата стъпка. Критика, която преди 2 години бе забравена напълно. Сега ще трябва да преодолее отново Полша, както и Украйна и Северна Ирландия, за да може Маншафта да продължи да мечтае за лятна приказка във Франция. През лятото на 2014 Германия се справи с домакините от Бразилия по категоричен начин със 7:1, така че сега са още по-мотивирани и готови да се преборят без страх и с французите. Дали това ще се случи и ще има ли нови рекорди, предстои да разберем.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички