Тежка липса за Уелс в историческия полуфинал срещу Португалия на Евро 2016


Тежка липса за Уелс в историческия полуфинал срещу Португалия на Евро 2016
Снимка: Getty Images/Gulliver

4950 0

Дебютанът на Европейски първенства Уелс направи немислимото срещу Белгия и стигна до изразителна победа с 3:1, след като губеше с 0:1 срещу считания за фаворит не само в мача, но и в турнира тим.

"Драконите" показаха страхотна игра, с която заслужиха похвали от цял свят, а освен това се превърнаха в първия британски тим, достигнал полуфиналите на голям международен турнир от 20 години насам.

ПОСОЧИХА ГОЛЕМИЯ ВИНОВНИК ЗА РЕЗИЛА НА БЕЛГИЯ

Цената обаче, която Уелс плати за този успех, е много голяма. Глуповат жълт картон си изкара Аарън Рамзи, който натрупа 2 наказателни картона в своя актив. Това автоматично го вади от полуфиналния сблъсък срещу Португалия през следващата седмица.

Звездата на Арсенал играе страхотен футбол и записа най-силните си мачове през сезона именно на Евро 2016. Той е в основата на това Уелс да има най-доброто нападение, след като до момента има 1 гол и 4 асистенции. Това означава, че Рамзи участва в 50% от головете на своята страна в турнира.

При условие че Уелс се класира за финал, то Рамзи ще може да се завърне в стартовия състав. Срещу Португалия обаче Уелс има далеч по-тежка задача - да оцелее без своя лидер.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички