Уелс обърна Белгия и е на исторически полуфинал на Евро 2016 (ВИДЕО)


Уелс обърна Белгия и е на исторически полуфинал на Евро 2016 (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Gulliver

4510 0

Уелс победи Белгия с 3:1 във втория 1/4-финален сблъсък на Евро 2016. Победителят ще се изправи срещу Португалия в битка за място на финала.

Белгия имаше своите добри минути в началото и на двете полувремена, но им липсваше идея в нападение. В защита също допуснаха някои груби грешки, което им коства и победата в мача.

С изключение на тези минути, Уелс изцяло контролираше събитията на терена и направи пълен обрат, след като играчите на Вилмотс поведоха чрез гол на Наинголан. До края първото полувреме Уилямс изравни, а през втората част Робсън-Кану и Сам Воукс оформиха крайното 3:1.

Второ полувреме

Подобно на първата част и вторите 45 минути стартират с опасно положение пред вратата на Уелс. Минуе центрира в накзателното поле, но Лукаку не успя да насочи хубаво топката с глава и мина до гредата.

В 49' и Де Бройне пробва удар, но ударът му мина над вратата. Силните минути за Белгия продължиха, но малко не достигна на Азар да изведе тима си напред. С техничен удар от накзателно поле, но топката мина на сантиметри от вратата. 

В 55' Робсън-Кану прави пълен обрат в мача. След дълъг пас от центъра към Рамзи, той подаде на Кану. Трима белгийски защитници позволиха на Кану да задържи топката и да си нагласи топката за изстрел.

В 70' Де Бройне овладя топката с гърди, след което продължи ниско центриране, но топката бе избита от уелски защитник преди топката да стигне до Лукаку. 2 минути след това положение, влезлият като резерва Фелайни пропиля страхотен шанс за белгийците. В наказателното поле надскочи защитата на Уелс, но ударът му бе доста разочароващ и мина встрани. 

5 минути преди края влезлият на мястото на Кану, Сам Воукс се разписа след много точно подаване на Гънтър.

Първо полувреме

Първата опасна атака бе за състава на Белгия. Центриране от дясно към наказателното поле, но Лукаку не успя да стигне до топката и да нанесе удар с глава. В началото на среюата белгийците са по-активни на терена и задържат по-дълго време топката.

В 7' се стигна до страхотно разбъркване в наказателното поле на Уелс, които на три пъти спасиха мрежата си. Първо Караско остана непокрит в накзателното поле, но стреля право в стража. След това топката попадна Минуе, но и неговият шут бе блокиран. Трети последователен удар, този път от Азар, пък доведе до изпълнението на корнер.

3 минути след това Гарет Бейл отвърна с пробив отляво, но ударът му премина покрай вратата.

В 13' Наинголан откри резултата чрез страхотен далечен изстрел от около 30 метра. Азар върна топката към него, който не се поколеба да нанесе силен удар и не остави никакви шансове на Хенеси.   

В 24' играчите на Колман изпуснаха чисто голово положение. Рамзи подаде на Тейлът, който бе пред вратата, но изстрелът му бе отразен от Кортуа. Междувременно Уелс постепенно след попадението на Наингоман започнаха да владеят повече топката и да гледат по-смело в атака.

След изпълнението на 2 поредни корнера, в 30' капитанът Уилямс изравни резултата, след като засече с глава центрирането на Рамзи.

Малко след това Гарет Бейл напредна срещу четирима, но ударът му не затрудни белгийския страж.

След гола на Наиндоман, Уелс изцяло контролираше случващото се на терена до края на първата част. Селекцията на Вилмотс не успя да създаде друго опасно положение пред вратата на Хенеси. В края на полувремето Кану имаше възможността да обърне напълно резултата, но ударът му с глава бе право в Кортуа.

Старови състави

В съства на Уелс има само една промяна. Селекционерът на Уелс Крис Колман пуска Робсън-Кану, който заменя напред Сам Воукс. Кану отбеляза победния гол срещу тима на Словакия. В състава на Белгия има повече проблеми, след като Вертонген се контузи и няма да може да взема повече участие на Евро 2016. Неговата липса и тази на Вермалеен, отваря вратата на  Джордан Лукаку да започне като титуляр. Това означава, че двамата братя Лукаку ще стартират заедно срещу Уелс. 

Уелс: Хенеси, Гънтър, Честър, Уилямс, Дейвис, Тейлър, Алън, Ледли, Рамзи, Бейл, Робсън-Кану

Белгия: Тибо Кортуа, Тома Минуе, Тоби Алдервейрелд, Ясон Денайер, Джордан Лукаку, Витцел, Наинголан, Де Бройне, Караско, Азар, Ромео Лукаку

 

 

Преди двубоя

Без никакво съмнение феновете знаят кои футболисти са големите звезди на тези два отбора - Гарет Бейл и Еден Азар.

 

Бейл е топ реализатор на Евро 2016 с трите си попадения до момента, а и той вдъхнови успеха над Северна Ирландия на осминафиналите, след като при негово центриране се стигна до автогола за 1:0.

Уелс ще опита да се класира за финалната четворка на голям шампионат за пръв път в своята история. Белгия пък ще ще преследва първо влизане във финалната четворка на европейски шампионат от 1980 г., когато "червените дяволи" стигнаха до финала.

Очаквайте старовите състави на двата тима!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички