Тъжно: Чужденец прави възможно събитието "50 г. номер 8"


Тъжно: Чужденец прави възможно събитието "50 г. номер 8"
Снимка: БГНЕС

1576 0

Крупният арменски бизнесмен Артур Согомонян е главният “виновник” за провеждането на грандиозния бенефис на най-успелия български футболист Христо Стоичков. Това разкри пред “24 часа” Мирчо Димитров, българският футболен агент с най-силни позиции в Русия и страните от бившия СССР. През 2011 г. с негово посредничество Камата стана съветник на президента на Ростов.

На 20 май в мач под наслов “50 г. номер 8” на Националния стадион “Васил Левски” ще се съберат имена, които завинаги ще останат в историята на футбола, за за уважат юбилея на Камата. Голяма част от разходите по организацията, като хотели и чартъри, е поета именно от Согомонян.

Потвърдиха: Меси идва у нас за мача на Стоичков, изтекоха още две големи имена

Миналата година Стоичков игра в бенефиса на големия арменски футболист Хорен Оганесян. Той пак бе проведен с помощта на Артур Согоменян, с когото се познаваме от години. За този мач също се събраха много звезди, но той бе силно впечатлен от излъчването на Стоичков и уважението, което показваха към него всички поканени. Ицо спечели симпатиите му и затова сега Артур Согоменян прояви желание да участва в провеждането на бенефиса му. Благодарение на него в България ще се случи нещо може би уникално и за световния футбол. В София ще пристигнат звезди от различни поколения, спечелили всички възможни трофеи. Това става с помощта на един арменец, а не на българи. Поредното потвърждение, че Стоичков е уважаван изключително много по света и не достатъчно у нас”, разясни Димитров.

Заради липсата на интерес у нас Стоичков дори е обмислял вариант да проведе празника за юбилея си в Барселона, пише изданието.

Всички приходи от продажбата на билети за бенефиса пък ще отидат благотворително за деца в нужда.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички