Швеция изкова реми с Ирландия без точен удар към вратата им


Швеция изкова реми с Ирландия без точен удар към вратата им
Снимка: Getty Images

3709 0

Ирландия и Швеция завършиха с равенство 1:1 в своя първи мач на Евро 2016. Уес Хулахан откри за Ейре в 48-ата минута, а автогол на Киърън Кларк донесе точката за "Тре Конур".

Златан Ибрахимович пък не успя да се разпише днес и така да стане първият играч, разписал се на четири Европейски първенства за националния си отбор. Той обаче е пряко замесен в изравнителното попадение за своя тим.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Първият по-сериозен удар в тази среща отправи Уолтърс от екипа на Ейре. Андреас Искасон обаче показа блестящ рефлекс и я отклони. В 11-ата минута Маркус Берг бе в чудесна позиция да открие резултата, но Дарън Рандолф излезе и преотврати опасността за своя тим. Късметът покри Швеция от изоставане в резултата в 17-ата минута, когато след изпълнение на корнер Джон О'Шей направи голям пропуск, изпускайки да засече топката във вратата на Исаксон.

До средата на първата част никой от двата отбора не успя да установи контрол в мача. При една добра своя атака ирландците можеха да поведат в резултата, но Роби Брейди се размина с гола. В 29-ата минута левият бек отправи тежък изстрел към вратата на Швеция, но топката мина на сантиметри от целта.

В 32-ата минута Ирландия свари шведите неподготвени и Хендрик стреля много опасно към тяхната врата. Този път обаче кълбото нацели напречната греда. Учудващо, но в този момент можеше да се каже, че Ирландия е отборът, който трябва да съжалява, че не води в резултата.

В самия край на първото полувреме селекционерът на Швеция Ерик Хамрен направи принудителна смяна, заменяйки Микаел Лустиг с неопитния Ерик Йохансон.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В самото начало на второто полувреме Ирландия успя да шокира високомерната Швеция. Шеймъс Коулман получи отдясно, напредна и центрира към оставения непокрит Уес Хулахан, който с прекрасен изстрел мушна топката в левия ъгъл на шведския вратар - 1:0.

В 59-ата минута шведският селекционер, с оглед на резултата и неубедителната игра на своя тим, предприе първа умишлена смяна. Той извади от игра Маркус Берг и пусна на терена Джон Гуидети.

С удар покрай вратата и влизане в засада се отчете голямата звезда на Швеция Златан Ибрахимович след почивката. Нещо, което е съвсем недостатъчно за звезда от такъв калибър.

В 63-ата минута и Мартин О'Нийл се реши на първа смяна - той замени Джонатан Уолтърс с Маклейн. Малко по-късно резервата на Ирландия стреля с глава към противниковата врата, но ударът му мина над вратата. В 72-ата минута Швеция успя да изравни, не без помощта на Златан Ибрахимович. Той центрира остро от близка дистанция и в опит да избие топката Киърън Кларк с глава прати кълбото в собствената си врата за 1:1.

В 78-ата минута ирландските фенове станаха на крака, за да аплодират емблемата на своя футбол Роби Кийн. Ветеранът влезе в игра, като замени голмайстора Уес Хулахан.

В 83-ата минута Ибрахимович можеше да направи пълен обрат в срещата, след като получи хубаво подаване от Олсон в чудесна позиция. Намесата на "грешника" Кларк и недостатъчната устременост на звездата обаче провалиха този шанс за символичните гости. Пет минути преди края на редовното време Маккарти отстъпи мястото си на терена на Ейдън Макгийди. Екдал пък замени Левицки в състава на Швеция.

ПРЕДИ МАЧА

Швеция, водена от лидера си Златан Ибрахимович, се изправя срещу Ирландия в първия мач за двата тима на Европейското първенство по футбол през 2016 г.

До момента Ейре и "Тре Конур" са се срещали шест пъти в официални мачове, като преимуществото е за скандинавците - Ейре е постигнал само две равенства.

Двубоят ще се състои на стадион "Стад дьо Франс" в Париж от 19,00 часа и ще можете да го проследите на живо в Sportlive.bg.

Ирландия участва на предишното Евро в Украйна и Полша, но не постигна нищо значимо. Затова сега момчетата на Мартин О'Нийл са амбицирани да се реабилитират за това като излязат от групата, в която са аутсайдери.

Шведите пък, подобно на Ейре, минаха труден път до Франция за турнира. Възпитаниците на Ерик Хамрен са настроени бойко за своето участие в надпреварата. Очакванията са те да победят тази вечер с лекота.

СЪСТАВИТЕ:

ИРЛАНДИЯ: Рандолф, Коулман, Кларк, О'Шей, Уилън, Маккарти, Лонг, Хендрик, Уолтърс, Брейди, Хулахан

ШВЕЦИЯ: Исаксон, Лустиг, Гранквист, Олсон, Нилсон-Линделоф, Форсберг, Челстрьом, Берг, Ларсон, Левицки, Ибрахимович

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички