Шестте най-опасни оръжия на Франция на Евро 2016


Шестте най-опасни оръжия на Франция на Евро 2016

1418 0

Пол Погба определено е сред големите заплахи за съперниците на Франция на Евро 2016. Кои обаче са другите, от които трябва да се страхуват противниците на домакините на турнира? "Разказва руският "Бомбардир".

Лоран Косчелни

От всички играчи от отбранителната линия на Франция Косчелни е най-опасен, не само пред чуждата врата, но и пред своята. Лоран отлично играе с глава, а при стандартните положения действа не по-лошо от нападателите. Основното достойнство на бранителя е играта с глава. През настоящия сезон Косчелни има три гола на сметката си, а вратаря на своя отбор той огорчава значително по-рядко.

В двубоя срещу Холандия французите пуснаха два гола, но Лоран направи отличен мач. Ето защо ние не можем да изключим, че той ще бъде на терена и в мача с Русия. Може да се каже с ръка на сърцето, че Косчелни е един от най-добрите защитници във Висшата лига.

ФРАНЦИЯ

Димитри Пайе

Още преди да бъде повикан в националния отбор за приятелските мачове, за Пайе се говореше доста. Английският Уест Хем щеше да направи сензация и да попадне в Шампионска лига, а Пайе е лидер на отбора на Славен Билич. Полузащитникът вече вкара осем гола за тима и даде осем асистенции. Слуховете започнаха да пращат Пайе в Барселона, Реал и други топ клубове, но французинът остава верен на своя клуб.

Дмитри владее удара и с двата крака и отлично изпълнява стандартните положения. В мача с Холандия Пайе няколко пъти застраши вратата на съперника, доказвайки, че неслучайно е излязъл титуляр.

"Пайе притежава изключителни способности. Сега той е във върховата си форма", похвали го селекционерът Дидие Дешан.

България ще липсва на Франция на Евро 2016

Антоан Гризман

Голямата звезда на Атлетико (Мадрид) има подобен статус и във френския отбор. Антоан е добър и с двата крака, а головете от преки свободни удари все по-често се случват при него. В мача срещу Холандия първият точен удар на французина доведе до първия гол. През настоящия сезон той вкара за Атлетико в Примера 17 гола от различни положения. Само един от тях беше от дузпа.

Но Гризман има и своите недостатъци. На първо място, слабата реализация на моментите. Ако Антоан вкарваше всичко, което си създава на мач, той отдавна щеше да е поставен на равна нога с Роналдо и Меси. Но все още до ранга на голяма звезда Гризман не стига. Антоан ще доказва своята стойност на домашното Европейско първенство по футбол.

За кои играчи Европейското първенство във Франция може да е последно?

Антони Марсиал

Съвсем наскоро Марсиал се смяташе за едно обикновено перспективно момче от френското първенство. Сега той вече е истински звезден нападател, който е оценяван на 50 млн. евро. Букмейкърите смятат Франция за главен фаворит на предстоящото Евро 2016, а Марсиал е способен да стане звезда на домашния турнир. Особено след като Дешан може да тласне универсалния нападател на фланга, ако не го сложи в центъра на атаката.

Марсиал е опасен със своята скорост. Ако на Марсиал му се даде свобода и открити пространства, у Антони веднага се събужда инстинкта на убиец.

Андре-Пиер Жиняк

На мястото на Жиняк в този списък трябваше да бъде Карим Бензема. Но нападателят продължава да страда от скнадала с Матийо Валбуена, заради който пътят му към националния отбор бе затворен.

През лятото от Жиняк се интересуваха топ клубове от Англия, но той предпочете да отиде да играе в Мексико. Изборът му е странен, но и там французинът не загуби головия си инстинкт. За Тигрес нападателят твори истински шедьоври, като дори има някои преимущества пред Оливие Жиру. Например, Андре-Пиер ще може да действа успешно с Пайе, с който бяха заедно в Марсилия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички