Франция


Франция
Снимка: Sportlive.bg

2419 0

Всички очакват Франция да е европейски шампион, но може ли?

Това лято Франция освен страната на любовта и романтиката ще се превърне и в страната на футбола. След атентатите на 13 ноември миналата година обстановката в страната не може да се нарече спокойна, a Европейското първенство ще се проведе под много строги мерки като в сила ще остане и извънредното положение в страната. Едната атака бе именно пред „Стад дьо Франс”, където се играеше приятелска среща между Франция и Германия. Футболистите будуваха цяла нощ на стадиона, докато стана безопасно за излизането им. Въпреки атаките, французите са известни със своята непримиросмост и феновете вече с нетърпение очакват Евро 2016.

От 1960 година Франция ще бъде домакин на Европейско по футбол за трети път, като през 1984 г. става и европейски шампион. Тогава Мишел Платини ги поведе към титла с рекорден брой попадения на финален турнир, нанизвайки девет попадения. Френският национален отбор обича да играе пред своя публика и имат навика да се доказва на родна земя. През 1938 и 1988г. отново във Франция отборът става световен шампион, очакваме да разберем дали и тази година ще бъде късметлийска за „петлите”.

От състава на Дидие Дешан има няколко отсъстващи, които със сигурност ще липсват в първенството. Първият безспорно е звездата на Реал Мадрид Карим Бензема, който не получи повиквателна заради скандали в личния му живот, свързани с изнудване и секс-запис. Друг голям отсъстващ е защитникът Мамаду Сако, който е наказан заради употреба на забранени вещества. Играчът на Байерн Мюнхен и ключова фигура във френския национален тим Франк Рибери също ще гледа Европейското по телевизията. Той на няколко пъти заяви, че не иска и да чува нито за отбора, нито за първенството.

Странно решение на Дешан изуми голяма част от феновете, а именно изключването от тима на головата машина на Ница Бен Арфа и Матийо Валбуена. За сметка на тях треньорът ще разчита на Жиру, Гризман и Марсиал. Правилно ли решение е взел наставникът ще покаже само времето. В тима обаче е Пол Погба, който е само на 23 години, но е готов да повече отбора като лидер и има претенциите за най-добър халф в света. Играчът на Ювентус със сигурност знае какво е да си шампион. С избраните играчи Дешан трябва да измислил как ще спечели група А, където са и Румъния, Албания и Швейцария.

На Световното в Бразилия „петлите” показаха добра игра, но предизвикателството Германия бе прекалено голямо за тях, сега на родна земя Дешан и момчетата имат шанс да се реваншират, а наставникът и да отговори на тези, които го критикуваха за избора му на състав и да зарадва французите в тежките времена, в която е страната им.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички