Сантош: Мечтая за този финал от 2 години


Сантош: Мечтая за този финал от 2 години

1015 0

Селекционерът на националния тим на Португалия Фернандо Сантош не скри задоволството си след класирането на тима за финала на Евро 2016. Португалия победи и отстрани Уелс с 2:0 и ще чака на финала победителя от блъсъка между Германия и Франция.

През 2014 г. селекционерът дебютира начело на "мореплавателите" именно на "Стад дьо Франс", където в неделя ще се изиграе и двубоят за титлата на европейското.

"Тогава казах на момчетата следното: "Искам да се върнем тук след две години за финала на Евро 2016. Много месеци работихме за постигането на тази цел. Сега вече имаме нова - да станем номер 1 в Европа. Не сме се класирали за финала само за участието, а за да го спечелим", коментира Сантош.

Уж повече мачове, а Евро 2016 е най-слабо резултатното

Специалистът отбеляза, че успешното представяне на отбора на Евро 2016 е плод на отборния дух, който продължава са се подобрява. Според Фернандо Сантош когато нещата се правят по такъв начин, всичко е възможно и няма непреодолими препятствия.

Относно обвиненията, че отборът му не играе атрактивен футбол Сантош заяви: ""Чувал съм това, но не обръщам никакво внимание. Може да играеш красиво и да загубиш, докато ние сме прагматични. Наясно сме, че Португалия не е най-добрия отбор в света, но винаги имаме ясен план за играта. Той се отнася както за отбраната, така и за атаката. Имаме си и някои козове, които използваме. Подходът ни към всеки съперник е различен".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички