Разкритие: Евро 2016 е била и все още е основна терористична цел


Разкритие: Евро 2016 е била и все още е основна терористична цел

972 0

Очакваното с небивал интерес Европейско първенство по футбол във Франция през тази година е било и все още е сред основните терористични цели на Ислямска държава. Това става ясно от показанията, които е дал МОхамед Абрини, който беше заловен от белгийската полиция за участие в атентатите в Париж и Брюксел, отнели животите на 162 души.

Информацията е на френското издание Libération на база показанията на терориста, като в материала се пише, че думите му са били "ясни и конкретни", а местните власти в момента проверяват достоверността на неговите думи.

31-годишният мъж е известен още като Човека с шапката и беше единият от тримата терористи, които бяха заснети на летището в белгийската столица миналия месец. Другите двама се самовзривиха, а Абрини избяга и досега се укриваше.

При разпитите той е потвърдил, че Евро 2016 е приоритетна цел на терористите заради очаквания голям наплив на фенове. На въпросната клетка от атентатори в Брюксел е било наредено да извършат нападения по време на Европейското първенство, което ще се проведе между 10 юни и 10 юли.

По неговите думи излиза, че и вторият терористичен акт е трябвало да бъде във Франция, но поради засилените мерки за сигурност е била избрана столицата на Белгия - Брюксел.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички