Исландският президент ще подкрепя тима от агитката


Исландският президент ще подкрепя тима от агитката
Снимка: Getty Images/Guliver

884 0

Избраният в края на миналия месец, но все още не встъпил в длъжност нов президент на Исландия ще покрепи националния отбор в 1/4-финала срещу Франция, заемайки място сред останалите фенове.

Гудни Йоханесон е предпочел да бъде в агитката на “викингите”, която ще бъде от около 10 000 запалянковци.

Голямата сензация на европейското първенство излиза срещу домакините му на “Стад дьо Франс” довечера в битка за място в топ 4 на Евро 2016.

Французите наперени: Не тренирали дузпи преди Исландия, нямало нужда

“Защо ми е да седя във ВИП ложата и да отпивам шампанско, когато мога да направя това във всяка точка на света? Не, аз ще съм на трибуната с нашите запалянковци и ще съм с фланелка на националния отбор на Исландия! Тимът на Франция? Не бива да ни подценяват”, казва Йоханесон, пише "24 часа".

Желанието му да се настани в агитката показва за пореден път колко задружен народ са исландците, които са 330 000. Затова и вратарят Ханес Халдарсон обяви, че няма значение, че 70 000 французи ще са на стадиони. “Нашите фенове ни поддържат така силно, че въобще не ни интересува колко ще са тези на другия отбор”, заяви старжът на норвежкия “Бодьо Глимт”.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички