Костадинов: Французите с право се страхуват, Хубчев може да направи нещо с националния


Костадинов: Французите с право се страхуват, Хубчев може да направи нещо с националния

1323 0

Емил Костадинов, героят от паметната ноемврийска нощ на "Парк де Пренс” през 1993 г. говори пред "24 часа” в навечерието на световната квалификация между България и Франция.

Селекционерът Дешам се прави, че не помни боя, който отнесе през 1993 година

Емо, какво очакваш от мача с Франция?

- Ще бъде труден мач. Много труден. Изключително труден. Като гледам как се нахъсват преди него. Ще искат да ни върнат за всичко, което сме им сторили през годините. От друга страна няма непобедими отбори. И те са с два крака. Изненади се случват постоянно. Защо и ние да не направим. Обстановката в отбора е променена. Трудно е да си оптимист в сегашната ситуация у нас, но пък не трябва да се предаваме.

Попитаха капитана на Франция за българската победа на "Парк де Пренс"

Не ти ли омръзна вече 23 години ти да бъдеш единствената звезда, когато дойде мач с Франция?

- В рамките на шегата, нали е по-добре все пак да има някаква звезда. Иначе с удоволствие бил приветствал някой от сегашните национали, ако повтори това, което направихме на "Парк де Пренс". В крайна сметка трябва да има и доза късмет. Така се става звезда. Ако бях подал на Стоичков, който бе сам на дузпата, той щеше да е герой. Ако не бях вкарал, сигурно още нямаше да ми говори. Пък и някои други от отбора. Рискувах с удара, късметът дойде в точното време и стигнахме до световното. Французите с право се страхуват. Предпоследният ни мач пак е в София.

Какво очакваш от Петър Хубчев?

- Ако успее да открие и наложи поне двама таланти в националния отбор, за мен ще си е свършил работата. Проблемът не е в националния селекционер в момента. Проблемът е при подрастващите, които не знаят елементарни неща. И след това се чудим защо се вземат чужденци. Никой не работи с тях. Колко национали в момента играят в силни европейски отбори? Нито един. Тогава какво да очакваме от националния селекционер? Аз обаче вярвам, че Хубчев може да направи нещо с националите. Това е видно от работата му до момента. В отборите, в които е работил, винаги е имало колектив. А в съвременния футбол това е един от най-важните компоненти.

Ти ще си с младежите в Стара Загора. Какво очакваш от тези мачове?

- Единствено да вземем максимума от тях. Отборът има големи шансове да се класира. Дано намерят сили в себе си, за да победят Дания и Румъния. Датчаните вече са се класирали.

Като че ли много станаха контузиите. Това не намалява ли шансовете?

- Най-голямата загуба е тази на Стефан Велков, защото точно се бяха сработили в центъра на защитата. А това е важна част от всеки един отбор. Другите могат да бъдат компенсирани според мен. Но това е работа на селекционера Антони Здравков. А той до момента си върши работата.

Готов ли си за мача с Швеция? Че и за него отпаднаха доста хора - Стоичков, Балъков, Сираков.

– Сега работя по кондиционната подготовка, че напоследък малко я позанемарих. Да се надяваме, че този път ние ще ги бием с някоя четворка или петица. И при нас най-големият проблем е в защита. С Хубчев отзад щяхме да сме по-сигурни, но той няма как да играе.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички