Валери Божинов: Вярвам в българските момчета за квалификациите за Евро 2024!


Валери Божинов: Вярвам в българските момчета за квалификациите за Евро 2024!
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1866 0

Бившата футболна звезда на България Валери Божинов вярва, че националният отбор може да се пребори за нещо повече в мачовете срещу Черна гора и Унгария. С двата двубоя "лъвовете" започват участието си в квалификациите за Евро 2024 в петък.

"Със сърце и душа националите на България трябва да се хвърлят в квалификациите за Евро 2024 срещу Черна гора и Унгария! Вярвам в българските момчета, сигурен съм, че ще се раздадат докрай и ще оставят сърцата си на терена. Вярно е, че нашите съперници имат футболисти, които играят в по-силни европейски отбори. Но ние можем да покажем себераздаване, което да ни изведе до победи", анализира бившият нападател пред "България Днес".

Божинов е част от отбора на България, който за последно засега игра на голям форум, а именно на Евро 2004 в Португалия. По това време той беше тийнейджър, а после направи голяма кариера. Затова вярва, че представянето на талантливи родни национали в квалификациите може да се превърне в трамплин за тях към трансфери в по-силни първенства.

"Кръстаич подмлади и сплоти отбора, това са предпостави за добри резултати. Селекционерът на България има богат опит и като играч, и като треньор. В момента нашият състав може и да не разполага със звезди, но ако сме обединени в юмрук, можем да нараним съперниците. Двубоите за националния тим може да се окажат онзи трамплин, който да изстреля някои от талантливите ни играчи в по-голямо първенство", вярва той. Най-доброто от кариерата на Божинов можете да видите тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички