В Сърбия отписаха България за Евро'24: Каква опасност, когато актив №1 ти е селекционерът...


В Сърбия отписаха България за Евро'24: Каква опасност, когато актив №1 ти е селекционерът...
Снимка: facebook.com/BulgarianNationalTeam

5145 0

В съседна Сърбия изобщо не се притесняват от България като съперник в квалификационната група за Евро 2024. Западните ни комшии смятат, че нашият отбор не може да ги спре и са уверени, че този път тимът им ще счупи проклятието и ще се класира на Европейско първенство.

"Плавите" не са играли в основната фаза на този турнир от 2000 година насам, а като национален отбор на Сърбия всъщност никога не са участвали. През 2000 г. те играят на континенталния турнир като Югославия.

Сега в Сърбия смятат своя тим за фаворит в нашата група и обясняват защо българският отбор въобще не ги притеснява. Изданието republika.rs пише: "Групата ни е повече от проста и "орлите" най-накрая ще излязат от задънената улица".

От портала пишат, че селекционерът на "лъвовете" Младен Кръстаич е основният наш актив, а тов значи, че България не носи голяма опасност като съперник. Изданието уточнява, че сръбският треньор на нашия тим знае какво да очаква от съседите ни, както и как да подготви отбора ни, но големият въпрос е дали играчите му могат да се изравнят по качество с техните.

"Общата стойност на българския отбор е 26,8 милиона евро, а в него играят предимно анонимни хора. Двамата най-скъпи играчи са Кирил Десподов от Лудогорец и Филип Кръстев от Левски, които струват по 4 милиона евро. Сърбия игра 2 пъти срещу България в близкото минало, като и двата мача бяха приятелски и нашите национали спечелиха с 4:1 и 3:0", пише republika.rs. Това мнение не се споделя съвсем от сръбския селекционер Драган Стойкович.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички