В Италия прогнозираха бляскаво бъдеще за български национал


В Италия прогнозираха бляскаво бъдеще за български национал
Снимка: UEFA.com

1642 0

Петко Христов, който е считан за един от най-големите ни футболни таланти, получи огромно признание в Италия. Италианското издание calcio.it го сравни с една от големите звезди на Пари Сен Жермен - Тиаго Силва в рубрика, посветена на младите таланти в италианския футбол. През лятото Петко премина във Фиорентина от Славия, след като привлече погледите към себе си на Европейското първенство до 19 години в Грузия.

Италианския клуб плати 1,7 мн. евро за младия защитник, а от изданието са сигурни, че той ще се отплати. " Той е силен физически, което играе много добра роля във въздушните двубои и сблъсъците тяло в тяло. Разбира играта и реагира на отворени в защитата пространства. Силен е, също така, в центъра, където разчита на вродения си инстинкт. Момчето има вдъхновяващите характеристики на Тиаго Силва, но в момента изглежда по-скоро като Романьоли ( 22 годишният Алесио Романьоли, титуларен централен защитник на Милан) и Барзали (б.р. - опитният Андреа Барзали, титулярният през последните 6 години централен защитник на Ювентус)".

От сайта обръщат внимание и на неговия брат-близнак Андреа Христов, който все още играе за Славия. Отбелязва се, че именно той е отбелязал изравнителното попадение за "белите" срещу Левски на Делио Роси и че двамата братя са изкарали известен период при "сините".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички