В Холандия номинираха разправата на Делев с Де Лихт за резил на десетилетието


В Холандия номинираха разправата на Делев с Де Лихт за резил на десетилетието
Снимка: Gulliver/GettyImages

12936 0

В България повечето фенове вероятно са забравили момента, в който Спас Делев унижи Матайс Де Лихт по време на мача България - Холандия, но в Ниската земя го помнят много добре. Това стана ясно, след като тези дни холандско издание включи епизода със злополучния дебют на защитника за "оранжевите" в топ 10 спортните провали на десетилетието за страната.

Както е известно, в мача през март 2017 година настоящата звезда на Ювентус беше направен за смях от българския национал, който вкара 2 гола на Холандия след грешки на Де Лихт. Това бе дебют за Холандия за 17-годишния бранител. След това селекционерът Дани Блинд смени Де Лихт на полувремето. Мачът беше квалификация за Мондиал 2018, а Холандия загуби с 1:2.

Изданието gelderlander.nl пусна анкета, в която пита читателите си кое е било най-голямото спортно фиаско на отиващото си десетилетие. Освен драматичния дебют на Де Лихт, сред предложенията са отпадането на Аякс в полуфиналите на Шампионска лига 2018/19 и резила на Холндия на Евро 2012. Към момента за дебюта на Де Лихт са гласували само 1% от читателите на сайта. А как неотдавна холандският защитник коментира случилото се в София вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички