Юношеските национали подкрепиха прекрасна кампания против своеволията на пътя


Юношеските национали подкрепиха прекрасна кампания против своеволията на пътя
Снимка: bfunion.bg

2178 0

Младежките национални гарнитури на България взеха участие в популярната кампания "Избери живота", посветена на борбата с употреба на забранени вещества, както и безумните действия на шофьорите, поставили страната на челно място в класациите по трагични случаи на пътя.

Ето какво написаха от Българския футболен съюз на своя уебсайт:

"Юношеските национални отбори на България до 17 и до 19 години се включиха в мащабната кампания „Избери живота“. Инициативата е насочена срещу употребата на алкохол и наркотични вещества, както и срещу агресията на пътя – а преди днешните си приятелски двубои съответно срещу Словакия и Словения, отборите на селекционерите Йордан Петков и Ангел Стойков излязоха на терена със специално брандирани фланелки и позираха с банер с призив „Избери живота“.

Кампанията, стартирала символично в навечерието на Международния ден на младежта – 12 август, е провокирана от зачестилите инциденти на пътя, много от които – с фатален край. Подкрепа за каузата вече заявиха редица спортни величия, а двубоят от Първа професионална лига между Ботев (Враца) и Спартак (Варна) също започна с призив за повече внимание и отговорност при шофиране.

Част от футболистите на България U17 и България U19 записаха и индивидуални видеопослания с апел за безопасно поведение на пътя".

Ето кои отбори от елита станаха част от кампанията

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички