Кръстаич: България винаги е имала звезди, но сега няма - имам нужда от патриоти


Кръстаич: България винаги е имала звезди, но сега няма - имам нужда от патриоти
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

2284 0

Младен Кръстаич даде подробно интервю за БНТ, след като от няколко седмици е в ролята на селекционер на българския национален отбор. Той вече се запознава подробно с играта на елитните ни родни тимове, след като изгледа на живо част от срещите. 

Ето какво е мнението на специалистът:

"България винаги е имала звезди. Сега няма. Една звезда не прави отбора. Тимът е създаден от сбор от играчи. Имаме опитни състезатели, които играят в България, а някои в чужбина. Има и млади таланти. Тези играчи са бъдещето. Опитните трябва да им помагат. Искам мотивирани футболисти, патриоти, които искат и копнеят да са част от този отбор.

При мен всички започват от нулата, дори тези, които не са получавали възможност. Качествените са добре дошли. Трябва да създадем добра атмосфера и футболистите да се чувстват горди, че са част от националния отбор. За 8 мача 7 вратари е страшно много. Бях изненадан, когато го разбрах.

Трябва един гръбнак на 70-80% и 15-20% състезатели за определени срещи. Не може за опитните, които да предават класата на младите. Моята цел е не само да класираме отбора, а и да гледаме напред и да има отбор за 10 години напред.

България трябва да се върне там, където ѝ e мястото. Моята работа е да давам най-доброто от себе си. Бил съм част от група футболисти, които си мислят, че треньорът ще си тръгне бързо. Бил съм и от тази страна. Всичко е важно, но най-важното е да сме задружни.

Аз не съм диктатор. Искам да има дисциплина, но и атмосферата е много важна. Гарантирам, че в следващите мачове ще дадем най-доброто от себе си. Нашата цел е да останем в Лигата на нациите".

Вижте каква загуба допуснаха юношите на България!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички