Юношеският национален отбор до 19 години записа престижна победа над Хърватия


Юношеският национален отбор до 19 години записа престижна победа над Хърватия
Снимка: Официален сайт на БФС

1298 0

Юношеският национален отбор на България до 19 г. стигна до престижен успех, макар и в приятелски мач. Тимът победи с 4:3 връстниците си от Хърватия в последния си мач от международния приятелски турнир, домакин на който бе Загреб.

По този начин селекцията на Йордан Петков завършва участието си на турнира в Загреб с 2 победи – над домакините и Естония, и едно поражение срещу Гърция.

Воденият от Йордан Петков състав откри резултата в средата на първата част, когато Преслав Бачев завърши чудесна контраатака на "лъвчетата", възползвайки се от центрирането на Александър Александров. В 37-ата минута Брайкович изравни за домакините, но в в 42-ата минута Борислав Маринов изведе тима отново напред в резултата.

След по-малко от 10 минути след подновяването на играта Върбанчич възстанови временно равенството. След час игра  бе отсъдена дузпа в полза на България, която бе реализирана от Боби Маринов – 3:2 за нашия тим. Само 6 минути по-късно реферът отново посочи бялата точка в полза на нашия състав, като този път зад топката застана Росен Маринов и той не сгреши за 4:2.

Последните минути на двубоя се оказаха изключително драматични, след като в 97-ата минута арбитърът изгони вратаря на “лъвчетата” Алекс Божев за втори жълт картон и даде дузпа за домакините. Под рамката застана появилият се като резерва нападател Петър Кирев, който не отрази удара и така бе оформен крайният резултат – 4:3 за България.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички