Унгарците недоумяват как България се бори за Евро 2020 с 1 победа в 16 мача


Унгарците недоумяват как България се бори за Евро 2020 с 1 победа в 16 мача
Снимка: Getty Images/Gulliver

2956 0

 

Българският национален отбор "впечатли" своя съперник тази вечер - Унгария, с факта, че въпреки ужасната си статистика в последно време има шансове да се бори за класиране на Евро 2020. Именно това е залогът от двубоя тази вечер в София - победителят получава правото да изиграе още един мач (срещу победителя от срещата Исландия - Румъния), който ще реши кой ще се включи във финалната фаза на първенството на Стария континент.

"Българският отбор е изиграл общо 16 мача през последните 2 години и е спечелил само един от тях. Удивително е, че дори при такова представяне отбор може да играе за европейското първенство", коментира изданието origo.hu. Все пак то отбелязва, че този факт се дължи на доброто представяне на "лъвовете" на Лигата на нациите преди тези 16 мача. Както е известно, единствената ни победа в този цикъл е срещу Чехия на 17 ноември 2019 година.

Изданието прави преглед и на настроенията в българската преса преди мача. То пише, че у нас определяме унгарския тим като "комфортен отбор и приятен противник". Отбелязва се, че у нас се акцентира на факта, че "маджарите" не са побеждавали нашия тим от 45 години. В София пък за последно са го постигали преди 63 години. А ето кой ще е нашият капитан в този мач.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички