Треньорът на Украйна първо се засмя, а после коментира философски мача с България


Треньорът на Украйна първо се засмя, а после коментира философски мача с България
Снимка: facebook.com/BulgarianNationalTeam

6665 0

Олександър Петраков - временно изпълняващият длъжноста "старши треньор на Украйна", заяви след равенството срещу България, че е доволен от играта на своя отбор, въпреки многото пропуски:

"Много ми хареса как игра нашият отбор. От всичко съм доволен, доволен съм от момчетата. Негово Величество футболът затова е прекрасен - когато ти не вкарваш, ще ти вкарат на теб. Имахме много моменти, но не ги използвахме. Да кажем, че съм доволен от играта и от футболистите, така че претенции към тях нямам", заяви Петраков след срещата и се засмя, когато му съобщиха статистиката от мача:

"Вижте, ще ви кажа директно. Аз съм опитен човек, водил съм и младежки, и юношески отбори. Никога няма да кажа думата: не ни върви. Пропуските са въпрос на чисто техническо майсторство на играчите".

"Доволен съм как момчетата се представиха в тази схема. Аз не съм прочетена книга, спокойно. Както казват за жените: "нито една жена не е прочетена книга", така съм и аз. Да видим реалността - аз току поех отбора и не съм имал възможност да правя експерименти в контролни мачове. Тук в тази проверка се появи такава възможност и я използвахме. Хареса ми как изглеждаме с двама централни защитници. Вървим обаче напред", добави още той и коментира играта на Зинченко и Ярмоленко:

"Доволен съм от играта им. И двамата от доста време не бяха играли, така че исках да запишат цял мач. Смятам, че имаме достатъчно време - четири дни за възстановяване, всичко е нормално. Зинченко също така игра и в защита, знаем и тези му възможности. Всичко беше планирано, а решенията какво да правим ги вземам след съвети с помощниците ми".

"Сега идва мачът с Босна и Херцеговина. Разбира се, че мечтая за позитивен резултат за нашия отбор. Ще направим всичко, което зависи от нас. Няма негативи в мен след днешния мач и пак ще се повторя, че съм доволен от всички. Искам да поздравя и вратаря Дмитро Ризник, който направи дебют. С прекрасните си мачове във Ворскла Полтава заслужи мястото си в националния отбор", завърши интервюто си Олександър Петраков.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички