Треньор №1 Илиан Илиев: Да спечелим групата си в Лига на нациите е реалистична цел


Треньор №1 Илиан Илиев: Да спечелим групата си в Лига на нациите е реалистична цел
Снимка: БГНЕС

645 0

Селекционерът на България Илиан Илиев говори за целите си с тима, след като бе избран за Треньор на България за 2023 година. Той се цели в класиране на Мондиал 2026 и създаване на боеспособен отбор, който да "вади" повече играчи в чужбина.

Kласиране на Мондиал 2026

"Естествено, че върху нас пада това, върху мен. Имаме контроли, след това имаме Лига на нациите, в която трябва да спечелим групата и да качим една лига нагоре. Целта е реалистична, защото аз като дойдох, казах, че много сме свалили нивото и нямаме топ футболисти на световно ниво, но имаме добри футболисти и ако им дадем самочувствие, те могат да постигнат големи резултати", започна Илиев по повод думите на новия шеф на БФС - Георги Иванов, че целят класиране на следващия мондиал.

Достигане до голям форум за него е по-ъзможно от титла за Черно море

Кое е по-трудно - да стигнем голям форум или Черно море да е шампион?

Запитан това ли ще е по-трудно, или да спечели титлата с клубния си тим Черно море, той заяви: "На нас ще ни е трудно да станем шампиони, като знаете организацията в българския футбол, а и другите имат по-голяма широчина (на състава, бел.ред.). В националния отбор се надявам в следващата година-година и половина да направим боеспособен отбор, да вадим повече момчета в чужбина. И двете цели са трудно достижими, но са реални".

"Точно това е ролята на журналистите, да не омаловажаваме труда на който и да е отбор. Танзания игра за Купата на Африка, аз съм работил в Африка и знам на какво са способни отборите там. Ние не можем да подценим който и да е отбор и това го казват нашите резултати", допълни Илиев. А ето как ще е клаираме за Мондиал 06 поред Георги Ианов. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички