Тодор Батков очаква новият шеф на БФС да бъде избран след конгрес


Тодор Батков очаква новият шеф на БФС да бъде избран след конгрес
Снимка: Иван Йочев

1650 0

Бившият собственик на Левски - Тодор Батков, също взе отношение около скандалите в българския футбол след сблъсъка България - Англия. Според него новият шеф на БФС трябва да бъде избран след конгрес, а не директно назначен.

"Аз съм убеден, че въпросът с оставката на Борислав Михайлов трябва да бъде решен на конгрес. Основното е да се отчете период от време, преди всичко и най-вече да се избере президент. Формално устава не го познавам, но не мисля, че който и да е от заместниците има мандата, доверието, да управлява БФС до края на пълния мандат, до 2022 г. Мисля, че е нормално и логично оставката да бъде приета от Изпълкома и веднага да се пристъпи към свикване на конгрес, това е според мен", заяви Батков.

Според него, по-неприятният резултат от расисткия скандал на мача е голямото дискредитиране, което като нация, като народ, като граждани изживяхме и продължаваме да изживяваме. По въпроса дали не говорим за политическо влияние в случая, Батков говори по-общо – че не било нормално това да се случи и призова всеки да си отговори на въпроса кой има изгода от такива неща като сегашния скандал.

"Не мисля, че е работа на собствениците да се грижат за поведението на феновете. В България е приет един от най-добрите закони за футболното хулиганство – някой трябва да го приложи, подчерта Батков и уверено каза, че ако законът е бил приложен, нямаше да има расистки скандал". Бившият собственик на Левски беше категоричен, че по негово време фенове са го натискали и "отделни единици" използвали флага на Левски за препитание.

А кой е фаворитът за поста на Борислав Михайлов - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички