Страхил Попов: "Подмладяването" в националния отбор е бягство от отговорност


Страхил Попов: "Подмладяването" в националния отбор е бягство от отговорност
Снимка: Ilian Telkedjiev / LAP

857 0

Бившият национал Страхил Попов изрази разочарованието си от факта, че вече 3 години не е викан в тима на България. Той разкритикува БФС и Младен Кръстаич за приказките им за подмладяване на мъжкия А-отбор на страната ни.

"На този етап бих казал по-скоро, че не се виждам като част от националния отбор. И това не е, защото нямам желание да защитавам цветовете на родината си, но след като вече три години не са ме викали, значи няма как да кажа, че вратата не е затворена.

Да, всичко започна след като се скарах с Ясен Петров, но и след това по времето на Кръстаич никой от БФС не ми се обади, не ме потърси да ме попита дали имам желание. Интересното е, че когато спряха да разчитат на мен, аз носех екипа на Хатайспор и бяхме в първата петица на Суперлигата, но така са преценили", заяви Попов пред "Тема спорт".

"Когато говорим за национален отбор, така нареченото подмладяване за мен означава бягане от отговорност и отказ от преследване на цели и резултати. Да не забравяме, че по мое време бяхме на два мача от класиране на европейско през Лигата на нациите, а сега не можем да победим Гибралтар и Литва.

Какво постигнахме с това „подмладяване”? То не помага дори на младите футболисти. Аз разбирам да се налагат постепенно 2-3 млади момчета, които да имат подкрепата на по-опитните, а реално какво се получи – хвърлиха ги неподготвени и ги смачкаха психически", категоричен бе десният защитник.

"За мен този подход е много грешен. Аз съм на подобно мнение и когато говорим за клубните отбори. Много хора се упражняват с фразата „да даваме път на младите”. Убеден съм, че няма клубен президент, който да не иска да налага млади българи. Но ако те не се готови, как да стане?", каза още футболистът на турския Юмраниеспор. А ето как ще се оправи националният тим според Войн Войнов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички