Илиан Илиев посочи главната причина да поеме националите и каза в какво превъзхождаме Унгария


Илиан Илиев посочи главната причина да поеме националите и каза в какво превъзхождаме Унгария
Снимка: БГНЕС

2178 0

Селекционерът на България Илиан Илиев призна, че много трудно е взел решението да поеме националния отбор. Той заяви, че тимът може да не разполага с големи звезди, но има качествени играчи.

"Много трудно беше решението от всяка една гледна точка. Но във времето като външен, страничен човек, доста съм се ядосвал за изключителния негативизъм към националния отбор - че нямаме футболисти, че не се работи в клубовете. Имам по-различно мнение. Мисля, че имаме качествени момчета.

Не са световни звезди, но има играчи, които могат да покажат, че България не е чак толкова зле откъм качество. Това беше и най-главната причина с Петьо (б.а. - Петър Костадинов) да решим да поемем националния отбор", заяви той пред "България Днес".

Запитан как е успял да мобилизира националите за последните две евроквалификации, след като отборът е бил в тежка ситуация, Илиев заяви:

"В едната седмица успяхме да се опознаем по-близко с играчите. Познавахме се и преди това с повечето футболисти. С някои от тях вече бях работил. Затова беше по-лесна комуникацията ни. Надявам се на тази основа да стъпим. Трябва да имаме малко повече самочувствие, тъй като много, много тежи това мачкане, подценяване - че нямаме качества, че не сме подготвени добре, че другите са много по-силни от нас.

Това се отразяваше на представянето. Единственото важно нещо им го казах още преди първия мач с Унгария. То е, че в този двубой трябва да се притесняваме единствено да издържим физически. Във всичко друго сме равни. Да, имат топ футблист, като Собослай, обиграни са, имат стил. Но ние имаме повече талант. И футболистите го показаха", отсече наставникът на Черно море. А ето каква препоръка даде Сашо Станков на Илиан Илиев пред SL.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички