Стоичков избухна с находчив отговор на въпроса защо България не е на нивото от САЩ'94


Стоичков избухна с находчив отговор на въпроса защо България не е на нивото от САЩ'94

1873 0

Легендарният български футболист Христо Стоичков защити националния ни отбор, след като бе запитан защо тимът не е на нивото от САЩ'94. Камата призна, че е оптимист за българския футбол и националната ни селекция, но призна, че не може да им помогне, тъй като живее в чужбина.

"Защо България вече не е на нивото от САЩ 1994? Разбирам въпроса, но бих искал да ви напомня, че бяхме първата нация, която се класира за Евро'96. Победихме Германия с 3:2, бяхме единствените, които се класираха със седем поредни победи. Спечелихме първия мач на Европейското", изстреля Стоичков пред Tuttomercatoweb.com.

Все пак той обясни срива на А-отбора ни. "Започнахме низходяща фаза. Причините са сложни, не е лесно да се илюстрират в едно интервю. Когато бях млад, спортът беше различен, сега ситуацията много се промени. Живея далеч от България, не мога да помогна. Винаги съм бил оптимист. Мисля, че ситуацията ще се промени рано или късно",коментира Камата.

"Въпреки това се притеснявам, защото не само в България, но и в Европа не се обръща внимание на младежкия футбол. Всички мислят за големите предизвикателства, националните събития, без да обмислят какви играчи растат, как ще бъдат младите хора и какво ще се случи след 5-6 години", завърши легендата. А какво каза миналата година той за настоящия ни национален отбор вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Парите и спортът


Смешните суми, които клубовете плащали на звездите в зората на футбола

Доходите на футболистите от найй-висока класа в наши дни възлизат на десетки милиони евро. За своята кариера...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама