Стоичков избухна с находчив отговор на въпроса защо България не е на нивото от САЩ'94


Стоичков избухна с находчив отговор на въпроса защо България не е на нивото от САЩ'94
Снимка: Facebook

3504 0

Легендарният български футболист Христо Стоичков защити националния ни отбор, след като бе запитан защо тимът не е на нивото от САЩ'94. Камата призна, че е оптимист за българския футбол и националната ни селекция, но призна, че не може да им помогне, тъй като живее в чужбина.

"Защо България вече не е на нивото от САЩ 1994? Разбирам въпроса, но бих искал да ви напомня, че бяхме първата нация, която се класира за Евро'96. Победихме Германия с 3:2, бяхме единствените, които се класираха със седем поредни победи. Спечелихме първия мач на Европейското", изстреля Стоичков пред Tuttomercatoweb.com.

Все пак той обясни срива на А-отбора ни. "Започнахме низходяща фаза. Причините са сложни, не е лесно да се илюстрират в едно интервю. Когато бях млад, спортът беше различен, сега ситуацията много се промени. Живея далеч от България, не мога да помогна. Винаги съм бил оптимист. Мисля, че ситуацията ще се промени рано или късно",коментира Камата.

"Въпреки това се притеснявам, защото не само в България, но и в Европа не се обръща внимание на младежкия футбол. Всички мислят за големите предизвикателства, националните събития, без да обмислят какви играчи растат, как ще бъдат младите хора и какво ще се случи след 5-6 години", завърши легендата. А какво каза миналата година той за настоящия ни национален отбор вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички