Ясно е! Борислав Михайлов хвърля оставка, задава се нов Конгрес


Ясно е! Борислав Михайлов  хвърля оставка, задава се нов Конгрес
Снимка: LAP.bg

8408 0

Президентът на БФС Борислав Михайлов не обяви, че ще подаде оставката, въпреки че на практика бе притиснат отвсякъде. По-рано днес той заяви, че ще разкрие през следващата седмица дали ще напусна поста си.

ПОЧТИ СИГУРНО БОБИ ПОДАВА ОСТАВКА

Според колегите от „Спортал“ обаче шефът на родния футбол ще я депозира на 99%. Това ще се случи по време на заседание на Изпълкома на родната централа.

Изданието посочва, че заедно с него оставките си ще подадат и част от членовете на Изпълнителния комитет.

ЩЕ СЕ КАНДИДАТИРА ЛИ ЗА НОВ МАНДАТ?

При този вариант се очаква да бъде насрочен Конгрес за февруари или март  догодина. Тогава ще се проведе избор на нов президент на централата, както и на Изпълком. Според информация на изданието Борислав Михайлов няма да се кандидатира за нов мандат.

На първо време обаче родният футбол трябва да излезе от ситуацията с делата, които се водят между БФС и хората на кандидата за президент Димитър Бербатов. Твърде вероятно е този въпрос да бъде решен в началото на следващата година, когато се очаква окончателно произнасяне на съда по един от въпросните казуси.

Възможно е Михаил Касабов отново да заеме длъжността временно изпълняващ президент на БФС, както бе и при предишната оставка на Боби Михайлов през октомври 2019 г., Тогава той я подаде ден след грозния расистки скандал по време на мача България - Англия (0:6).

ВИЖТЕ ОЩЕ: Ексклузивно в SL! Именит роден треньор с разказ от епицентъра на протестите: Това е прецедент! Изчезна и сламката за „удавника“ БФС

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички