Срещу Гибралтар и РСМ: Националите играли без пари за повиквателни по решение на БФС


Срещу Гибралтар и РСМ: Националите играли без пари за повиквателни по решение на БФС
Снимка: Lap.bg

4776 0

Българският национален отбор по футбол постигна две поредни победи под ръководството на Младен Кръстаич - над Гибралтар и Северна Македония в Лига на нациите. успехите обаче не са донесли финансови стимули на избраниците на сърбина, твърди "Труд".

Решението на БФС е да не плаща на националите задължителните пари за повиквателни, които се равняват на около 700 евро на двубой. Причината за това е слабото представяне на тима през юни, когато бе допусната срамната загуба с 2:5 от Грузия в Разград, резилът 1:1 с Гибралтар и ремито с Грузия (0:0).

Тогава лично техническият директор Георги Иванов, по това време временен селекционер на България, е глобил отбора за незадоволителни резултати и е дал тон на задаващите се промени, твърди изданието.

Решението е било прието с разбиране от футболистите, които имат възможност все пак да получат премии тази година, ако постигнат нови две победи в предстоящите контроли с Люксембург и Кипър. На 16 ноември "лъвовете" гостуват на Острова на Афродита, а 4 дни по-късно имат визита на Великото херцогство.

Ако "трикольорите" наредят 4 поредни успеха с Кръстаич начело, ще бъдат премирани с по 5000 евро като компенсация за липсата на полагащата се сума за повиквателни. А ето какви правила в съблекалнята е въвел Младен Кръстаич.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички