Срещу Черна гора: Попето задминава постижения на Бербатов и Гунди


Срещу Черна гора: Попето задминава постижения на Бербатов и Гунди
Снимка: Официален сайт на БФС

2049 0

Капитанът на българския национален отбор по футбол - Ивелин Попов, е напът да задмине Димитър Бербатов по брой мачове с националната фланелка на европейско ниво, сочи статистически анализ на "Меридиан Мач". Двамата играчи са с равен брой мачове (20), а след днешния двубой срещу Черна гора Попето ще задмине бившия нападател на Манчестър Юнайтед.

Освен Бербатов, Попов има шанс да изпревари и друга легенда на българския футбол - Георги Аспарухов. Двамата са с равен брой голове (4) в мачове от континентален ранг, а при попадение днес срещу Черна гора, Попов ще изпревари Гунди, както и Красимир Балъков и Лъчезар Танев.

Водач при головете в европейски мачове за националния ни отбор е Христо Стоичков с цели 15 попадения на своята сметка. При записаните мачове с националната фланелка обаче лидерът е един - Стилиян Петров.

Междувременно Ивелин Попов направи любопитно изказване, заявявайки че "не е на 65 години", за да смята, че това е последният му шанс (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички