Смях или тъга? България търси "безценната" победа срещу полицай, учител и митничар


Смях или тъга? България търси "безценната" победа срещу полицай, учител и митничар
Снимка: БГНЕС

2139 0

Затвърждава се мнението, че българският национален отбор по футбол вече поражда по-скоро безразличие у хората, отколкото да ги кара да тръпнат във всеки един двубой. Да тръпнат не за друго, а за това дали ще бъде отбелязан гол, дали ще бъде постигната поне една победа... в 19 мача.

Много се е изговорило и сякаш темата е изчерпана, затова просто ще се повторим - националният ни отбор по футбол има една единствена победа в последните си 19 двубоя, като другите резултати са 12 загуби и 6 равенства.

Генерална промяна в българския футбол с цел полагане на основите за постигане на по-добри резултати? Опит да се изпробват различни футболисти, за да постигнат моментално по-добри резултати? Не, по-скоро контрола с... Гибралтар, за да постигнем по-добри резултати и... втора победа в 20 мача.

А ако случайно (или не) и в този мач не бъде постигната победата? А ако не победим отбор, в който 37-годишен капитан е Рой Чиполина с истинска професия митничар? На помощ на Гибралтар (на България) ще е и 39-годишният Лий Касиаро, който ако не победи нашите, може да ги арестува, тъй като по професия е полицай. В краен случай Адам Прийстли ще влезе в истинската си роля - на учител, за да обучи нашите, но не на футбол, очевидно.

А ние, верните фенове на българския национален отбор, отново ще стоим пред телевизорите и ще се молим, ще се надяваме и ще стискаме палци да победим най-малката членка на УЕФА от гледна точка на площ и население. 

И последен факт. Гибралтар може и да има цели 15 загуби в последните си 19 мача, но пак има повече победи от България за същия брой двубой - 4 срещу 1 (ако включим и 20-ият двубой, то победите на Гибралтар стават 5). Очертава се дерби. А дали от Гибралтар не си уговориха тази контрола, за да запишат 3-та победа в последните си 4 мача - впечатляващо (дори и за България) постижение?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички