След провала, Франция се наточи здраво на България


След провала, Франция се наточи здраво на България
Снимка: Getty Images

1494 0

Френският национален отбор се кани да разгроми България в предстоящото си гостуване в София през октомври. "Петлите" са притиснати до стената, след 0:0 с Люксембург у дома, тъй като искат да се класират директно на Мондиал 2018.

Както е известно, по регламент за директно класиране трябва отборът да е завършил първи в квалификационната си група. Вторият в групата играе бараж за класиране.

"0:0 с Люксембург принуждава Франция да спечели в София, ако иска да запази билета си за голямата надпревара на планетата през юни", пише "Liberation".

Изданието посочва и добрата статистика на родните национали у дома.

"Безобиден отвън по време на тези квалификации, отборът на България загуби с 1:4 в Сен Дени. На своя почва обаче българите са истински дяволи. Всички отбори от Група А минаха през мелницата там: Холандия (0:2), Швеция (2:3) и Люксембург (3:4). Същият този Люксембург, който напусна снощи Тулуза с една точка", пише френската медия.

Както е известно, на 7 октомври България посреща "петлите" в последното си домакинство в цикъла. На 10 октомври нашите гостуват на Люксембург.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички