Скандал: Полицията скочи на фенове в Разград, Гонзо ги псува и ръси закани


Скандал: Полицията скочи на фенове в Разград, Гонзо ги псува и ръси закани
Снимка: facebook.com/varna1913 Yulian Todorov / LAP.bg

10419 0

Скандални сцени съпроводили срещата между България и Сърбия, която бе част от европейските квалификации във вторник вечер. Двата тима завършиха наравно 1:1, след като "лъвовете" изпуснаха победата в заключителните секунди от добавеното време.

Високи градуси

Още докато българските национали водили в резултата обаче, напрежението по трибуните взело връх. За това споделят организираните привърженици на Черно море, част от които пропътували разстоянието, за да подкрепят отбора.

Скандалът

От техните думи става ясно, че срещу тях са били изпратени частни охранители. Когато те били отблъснати от по-крайните запалянковци, последвала намеса на полиция и жандармерия. 

Същевременно пък бившият треньор на "моряците" и настоящ технически директор на БФС Георги Иванов - Гонзо бе обвинен в употреба на нецензурни думи и жестове, както и в отправяне на заплахи към феновете.

Ето какво написаха от "Национален фен клуб Черно море Варна" по повода в социалните мрежи:

"НФК "Черно море" желае да обърне внимание на някои събития, които се случиха по време на европейската квалификация България - Сърбия, играна снощи в Разград - събития, които учудващо или не останаха в пълно информационно затъмнение за спортната ни общественост, както по време така и след края на срещата.

Позицията на организираните фенове на Черно море Варна относно управлението на БФС е ясно и категорично заявена отдавна. Не пропуснахме да напомним за нашите искания и по време на снощния мач, който беше посетен от група от около 40 души, които в началото на второто полувреме издигнаха транспарант в подкрепа на Димитър Бербатов. Последва моментална реакция от страна на охранителната фирма, която влезе в сектора и се опита да свали транспаранта. Това тяхно действие естествено срещна подобаващ отпор, което пък беше последвано от нахлуването на полиция и маскирана жандармерия. Кой и защо заповяда това, при липсата на каквото и да е нецензурно съдържание или директна нападка?

Държим да отбележим и изключително грозното и непристойно поведение на бившия старши треньор на Черно море, а понастоящем директор на националните отбори в БФС - Георги Иванов, който през цялото второ полувреме, както и след края на мача си позволи серия от неприлични жестове, нецензурни обиди и закани към феновете на бившия си отбор, на което станаха свидетели всички присъстващи в сектор "В". Причините за неадекватното поведение на г-н Осмокласника също остават "мистерия".

Нека спортната общественост бъде запозната със случилото се, което е абсолютно недопустимо и за пореден път доказва тоталната липса на каквато и да е компетентност от страна на настоящото ръководство на БФС!

БОБИ - ВЪН"!

Самият Гонзо не си помогна след срещата, нападайки публично фенове, медии и опозиция.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички