Шуробаджанащина и некадърност провалят националния отбор


Шуробаджанащина и некадърност провалят националния отбор

2699 0

Президентът на Славия Венцеслав Стефанове на мнение, че щуробаджанащината и некадърността провалят националния отбор на България.

Той критикува българските национали и отговорника на тима Йордан Лечков за пореден път. Членът на изпълкома на БФС е заявил пред "Sportal.bg", че отборът на трикольорите е стигнал дотук заради такива хора като Лечков, който бутал сина на свой приятел в юношеския национален тим.

Стефанов за пореден път изтъкна, че е нужна пълна промяна в националния тим.

"Снощи се видя, че сме на светлинни години от нивото на европейския футбол. Швеция, която в момента не е на добро ниво и не направи нищо на европейското, ни надигра категорично. Дори и без най-добрия си футболист - Златан Ибрахимович.

Капитанът на България: Знаем къде са ни грешките, целта вече не са резултатите

Смеят му се на Димитър Пенев, но той е прав, че не може да пазим противника от три метра разстояние. Тази зонова защита не е за нас. За да играеш по този начин, трябва в отбора да имаш много интелигентни състезатели, научени да играят, направо доценти.

Иначе съм доволен от старанието и желанието на футболистите. Определено имаха желание, но за съжаление играта не се получи. Но нека не забравяме, че тази селекция не е направена от Хубчев, а от Баховица", заяви Стефанов.

"Трябва пълна промяна в националния отбор. Всичко да се изчисти и да започнем отначало. Точно както направи Франция след като ги победихме през 1993 година.

Божиков: Чест е да съм национал, но сме аутсайдер

Тогава се провалиха, но взеха мерки и вижте докъде стигнаха с изцяло изграден нов тим. Младите футболисти в България имат потенциал. Просто трябва да се работи с тях и да им се даде шанс. Ние какво правим? Всеки ни бие, но не се взимат никакви мерки. Играят едни и същи.

Нали знам как попаднаха в националния отбор 1-2 играчи. Няма да казвам кои са, за да не навредя на самите играчи. Ивелин Попов го видяхме. Бил обърнал повече глезена. Всичко знае, но когато дойде време да вкарва голове, обръща глезена. Ами да беше го обърнал по-малко и да беше вкарал", добави босът на "белите".

"Националният отбор е на това ниско ниво заради хора като Лечков. Взе 4,5 милиона за стадиона в Сливен, а сега градът няма футболен клуб. Така ли се работи? Вие ми кажете!

Чочев написа формулата за успех на България

Аз имам право да критикувам, тъй като повече от 20 години, заедно с моите партньори си даваме парите за футбол. Лечков само прибира от футбола. Затова имам право да изтъквам проблемите, които съпътстват родния футбол.

Виждате, че някои клубове залагат на скъпи чужденци. Вчера Марселиньо го пуснаха в игра и шведите го смачкаха. Видя се, че и с него не става. Нямал съм право да оказвам натиск. Ок, така е, но Лечков има ли? Използва, че е отговорник за националните отбори и натиска треньорите да взимат сина на негов приятел. Има и други хора, които си бутат синовете в юношеския национален тим, а така не е редно.

За какво го правят, нямам представа. Момчетата нямат качества и желание да играят, а те насила са решили да ги правят футболисти. Единственият човек, който работи с юношите, е Емил Костадинов. Той винаги казва това, което мисли и работи за доброто на подрастващото поколение", завършва Стефанов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички